У Генштабі уточнили причину нових вибухів на арсеналі в Балаклії

 

Причиною вибухів 15 листопада на військовому арсеналі в Балаклії, унаслідок яких загинули двоє саперів, став вибух твердопаливного двигуна до ракет 3М9 зенітно-ракетного комплексу «Куб».

Про це йдеться в уточненій інформації Генштабу ЗСУ в суботу, 16 листопада.

Зазначається, що під час вибуху двигуна почали вибухати й інші боєприпаси, які відклали для подальшого знищення.

П’ятеро військових досі перебувають у шпиталі з різними ступенями важкості: один – у важкому стані, один отримав травми середнього ступеня важкості, троє – легкого.

15 листопада на 65-му арсеналі ЗСУ в Балаклії Харківської області пролунало загалом близько 20 вибухів. У Генштабі ЗСУ пояснили, що в місці НП працювали сапери, які підривали нетранспортабельні боєприпаси.

Слідчі ДБР кваліфікували подію як недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило істотну шкоду, вчинене в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу).

Читайте також:
Генштаб ЗСУ проводить службове розслідування вибухів у Балаклії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна