Генштаб ЗСУ проводить службове розслідування вибухів у Балаклії, – Загороднюк

 

Міністр оборони висловив співчуття сім’ям загиблих військовослужбовців внаслідок надзвичайної події, що сталася на території Центральної артилерійської бази у Балаклії на Харківщині.

Про це Адрій Загороднюк написав у п’ятницю, 15 листопада, на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

“Як вже знає багато читачів, через надзвичайну подію на території Центральної артилерійської бази загинули двоє військових саперів. Ще четверо військовослужбовців-саперів зазнали поранень різного ступеня важкості, їх доправили до шпиталю і надають необхідну медичну допомогу. Зі свого боку, хочу висловити щирі співчуття членам сім’ї, родичам та друзям загиблих. Разом з вами я важко переживаю ці втрати. Генеральний штаб ЗС України вже проводить оперативне службове розслідування трагедії”, — написав міністр оборони.

Як писала “Новинарня“, неподалік від міста Балаклія на Харківщині у п’ятницю, 15 листопада, лунали вибухи на складах 65-го арсеналу Збройних сил України.

Детонація боєприпасів почалася, коли сапери проводили планову утилізацію залишків снарядів.

До медичних закладів було оперативно доставлено четверо військовослужбовців ЗС України.

Двоє військових саперів зазнали поранень, не сумісних із життям.

Нагадаємо, у ніч на 23 березня 2017 року на 65-му ракетно-артилерійському арсеналі сталася пожежа, в результаті якої почали масово детонувати артилерійські боєприпаси, ракети тощо. Пожежу остаточно загасили через кілька днів. Було поранено три людини, одна особа загинула.

Через рік, 3 травня 2018-го, близько 13:40 на території колишнього технічного майданчика 65-го ракетно-артилерійського арсеналу на околиці Балаклії загорілася трава. На той час там іще відбулося очищення та розмінування території від залишків боєприпасів, що не розірвалися після пожежі 2017 року. Внаслідок нової пожежі почалася їх детонація, частину мешканців міста евакуювали. Постраждалих не було.

Читайте також:
На військових складах в Балаклії застрелився

Перша диверсія на складі РАО в Балаклії сталася ще 2015 року: атакували безпілотниками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна