Пожежа на арсеналі в Балаклії: прокуратура порушила справу за недбальство військових

 

Прокуратура почала кримінальне провадження за фактом пожежі, яка знову спалахнула на 65-му ракетно-артилерійському арсеналі поблизу Балаклії на Харківщині.

Про це повідомив заступник військового прокурора Харківського гарнізону Владислав Зубко, передає “Інтерфакс-Україна” ввечері 3 травня.

“Розпочато провадження за ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби в умовах особливого періоду, крім воєнного стану) КК України. Розслідування веде поліція”, – сказав Зубко, додавши, що військова прокуратура Харківського гарнізону здійснює процесуальне керівництво.

Як повідомляла “Новинарня“, 3 травня вдень (близько 13:40) загорілася трава на території колишнього технічного майданчика 65-го арсеналу на околиці Балаклії (Харківська область), де відбувається очищення та розмінування території від залишків боєприпасів, що не розірвалися після події 2017 року.
За однією з версій, протипожежний танк наїхав на снаряд, через що сталися вибух та пожежа.
Поодинокі вибухи боєприпасів відбувалися на площі близько 35 га.
Авіація ДСНС о 16:50 приступила до гасіння пожежі.
Частина мешканців міста евакуювалася.

Станом на 21:40, за даними ДержНС, до гасіння пожежі було залучено 265 рятувальників та 67 одиниць техніки лише від ДСНС.
Пожежна авіація ДСНС вже завершила гасіння окремих осередків на території арсеналу, загрози розповсюдження пожежі немає.
Ситуація на технічній території арсеналу “повністю контрольована”.

Це друга пожежа з детонацією в Балаклії за останні 14 місяців.
Як повідомляла “Новинарня“, в ніч на 23 березня 2017 року на 65-му ракетно-артилерійському арсеналі в Балаклії (Харківська область) сталася пожежа, в результаті якої почали масово детонувати артилерійські боєприпаси, ракети тощо. Пожежу остаточно загасили через кілька днів. Було поранено три людини, одна особа загинула.
За даними Харківської ОДА, в Балаклії та прилеглих селах був пошкоджений 231 житловий будинок, з них 114 – приватних, 117 – багатоквартирних; пошкоджень зазнали 22 об’єкти інфраструктури та промисловості, 12 об’єктів соціальної сфери, у тому числі дві школи й два дитячі садки.

Читайте також:
Після Балаклії й Калинівки: у Генштабі підбили підсумки заходів
з посилення безпеки арсеналів

Історія пожеж на військових складах: де в Україні вибухали боєприпаси

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна