Після Балаклії й Калинівки: у Генштабі підбили підсумки заходів з посилення безпеки арсеналів

 

У Генеральному штабі ЗСУ підбили підсумки виконання заходів у 2017 році щодо підвищення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз та складів.
У заході під керівництвом першого заступника начальника Генштабу генерал-полковника Ігоря Колесника взяли участь керівники профільних структурних підрозділів ГШ та органів військового управління ЗС України, командири спеціалізованих військових частин, інформує прес-служба ГШ ЗСУ.

Протягом 2017 року, як зазначали учасники наради, на базах, складах та арсеналах проведено значний обсяг робіт щодо підвищення вибухопожежобезпеки, посилення охорони та оборони зазначених об’єктів. Зокрема, зведено два нових захищених сховища та 89 відновлено, реконструйовано понад 40 км огорожі периметру та обладнано сучасними інженерними засобами охорони, виготовлено понад 20 тисяч одиниць тари для боєприпасів, встановлено системи захисту від БПЛА, удосконалено систему спостереження і оповіщення, закуплено спеціальну техніку та ін.

Підвищити вибухопожежебезпеку складів вдалося також завдяки розосередженню десятків тисяч тон ракет та боєприпасів, переміщенням їх на зберігання з тимчасових відкритих майданчиків до захищених сховищ.

“Під час цих великих за обсягом та трудоємких робіт маємо максимально виключити людський фактор шляхом найширшого застосування засобів механізації, забезпечення ними баз і арсеналів”, – зауважив перший заступник начальника Генерального штабу ЗС України Ігор Колесник.

Для посилення охорони та оборони арсеналів, баз і складів внесені зміни до організаційно-штатних структури підрозділів охорони, укомплектовано їх особовим складом, в тому числі офіцерами за призовом та військовослужбовцями строкової військової служби та за контрактом.

” Раціональне використання бюджетних асигнувань за програмою живучості арсеналів, баз і складів, першочергове спрямування коштів на невідкладні заходи з посилення охорони і оборони, найефективніше використання наявних матеріальних ресурсів – головні завдання сьогодення командирів та начальників всіх рівнів, – наголосив генерал Колесник. – Поряд з цим питання організації служби, навчання і підготовки особового складу, всебічного забезпечення та контролю виконання запланованих заходів не менш важливі і мають вирішуватися комплексно”.

Читайте також:
Муженко: Призначити мене крайнім за Калинівку не вийде

Як повідомляла “Новинарня“, близько 21:40 26 вересня спалахнула пожежа на складах боєприпасів (48-й арсенал ЗСУ), що розташовані біля села Сальник Калинівського району Вінницької області. Це призвело до масової детонації й розлітання снарядів.
Із Калинівки та навколишніх сіл було евакуйовано майже 30 тис. людей.
За фактами вибухів у Калинівці порушено справу з попередньою кваліфікацією “диверсія”.
Цього року сталися пожежі з детонацією на арсеналах одного з підрозділів сил АТО в Донецькій області та в Балаклії на Харківщині, що призвели до величезних втрат ракетно-артилерійських озброєнь.

Читайте також:
Муженко хоче охороняти арсенали не ВОХРою,
а додатковими батальйонами охорони та забезпечення

Історія пожеж на військових складах: де в Україні вибухали боєприпаси

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна