Муженко: Призначити мене крайнім за Калинівку не вийде

 

Головнокомандувач Збройних сил України, начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко заявляє, що пожежу на арсеналі в Калинівці спричинив “ворог” і не слід звинувачувати в цьому його (Муженка) і його підлеглих.
Про це йдеться в дописі начальника Генштабу у “Фейсбуці” 28 вересня.

“Завдяки вмілим, злагодженим і навіть героїчним діям, перш за все, особового складу 48-го арсеналу пожежа була локалізована і припинена вже до 16-ї години.
Вчасно прийняті рішення командування дозволили уникнути втрат особового складу і місцевих жителів. В гасінні було задіяно сім танків. В кінцевій фазі гасіння здійснено до 10 вильотів авіації ДСНС.
Силами 32 інженерно-технічних груп організовано розмінування території. Цих груп буде працювати 50. Вдячний за це військовослужбовцям Збройних сил”, – зазначив генерал армії Муженко.

За його словами, “спільно з СБУ, ДСНС, НГУ і Національною поліцією Збройні сили продемонстрували згуртованість і професіоналізм у вирішенні проблеми”.

“Щодо емоційного фону та нагнітання істерики. Ворог нагадав, що йде війна.
Головним об’єктом його атаки є Збройні сили як основна опора національної безпеки України. Відразу з’явилися ті, які прагнуть розхитати боєготовність та цілісність Збройних сил”, – підкреслив начальник Генштабу.

Він зазначив, що завдання цих людей “співпадає з ворожим”: переконати суспільство в тому, що командування ЗС нездатне адекватно реагувати на загрози; посіяти сумнів в спроможності ЗСУ захистити свій народ; збити довіру до армії. І на цьому фоні реалізувати свої політичні амбіції”.

“Ці люди не розуміють, що ЗС стали іншими. Не такі, як були в 2014-мк. Сильніші і боєздатні. Війна загартувала всіх – від солдата до генерала”, – заявив Муженко.

“Для тих, хто ще не зрозумів – звинуватити мене, моїх підлеглих в бездіяльності не вдасться. Призначити крайніх не вийде”, – додав він.

Муженко нагадав, що для управління Збройними силами вибудована “вертикаль з Верховним Головнокомандувачем на чолі”.

“Тільки єдність і стабільність в державі приведе до перемоги над ворогом”, – констатував він.

Нагадаємо, напередодні за відставку начальника Генштабу Віктора Муженка через пожежу на 48-му арсеналі виступив народний депутат із “Народного фронту”, радник глави МВС Антон Геращенко та низка інших політиків і блогерів з орбіти “НФ” й Арсена Авакова.
28 вересня на відповідальності Муженка і його підлеглих наголосив також секретар РНБО Олександр Турчинов.

Військова прокуратура відкрила за фактом пожежі на Калинівському арсеналі кримінальне провадження за статтею “диверсія”.
Водночас головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що не побачив диверсантів і безпілотників, які могли підпалити Калинівський арсенал.

Читайте також:
Військовий кабінет з приводу Калинівки:
Порошенко вимагає притягнути винних, Муженко дякує персоналу бази

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна