Матіос не побачив диверсантів і безпілотників, які могли підпалити Калинівський арсенал

 

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє, що слідство не встановило жодних диверсійних груп і безпілотних літальних апаратів, які могли б підпалити склади боєприпасів в Калинівці Вінницької області.
Про це він повідомив на брифінгу в Одесі в четвер, 28 вересня, передають “Українські новини”.

“Ніяких диверсійних груп, про які говорить “Фейсбук”, слідство, вивчивши матеріали СБУ та інших правоохоронних органів, на території Вінницької області не встановило, і даних про це немає. Дані про БПЛА слідством (…) не встановлено”, – заявив головний військовий прокурор.

Матіос також зазначив, що заплановані СБУ антитерористичні навчання у Вінницькій області так і не почалися, тому інформація про затримання диверсійних груп в ході навчань не відповідає дійсності.

За словами військового прокурора, слідство розглядає такі версії пожежі в Калинівці, як неналежні умови зберігання боєприпасів, неналежне виконання своїх обов’язків посадовими особами та диверсія з боку осіб, які мали доступ до складів з боєприпасами.

 

Як повідомляла “Новинарня“, близько 21:40 26 вересня спалахнула пожежа на складах боєприпасів (48-й арсенал ЗСУ), що розташовані біля села Сальник Калинівського району Вінницької області. Це призвело до масової детонації й розлітання снарядів.
Із Калинівки та навколишніх сіл евакуйовано майже 30 тис. людей.
За фактами вибухів у Калинівці порушено справу з попередньою кваліфікацією “диверсія”.

Читайте також:
Перед загорянням Калинівського арсеналу нібито чули звук безпілотника, – Бірюков

Військовий кабінет з приводу Калинівки:
Порошенко вимагає притягнути винних, Муженко дякує персоналу бази

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна