ДБР озвучило основну версію причин смерті військових у Балаклії

 

Основною версією слідства щодо надзвичайної події на території військової частини в Балаклії, коли під час планових робіт по розмінуванню загинули та були поранені військовослужбовці, є недотримання техніки безпеки.

Як повідомляє “Новинарня“, про це на пресконференції в Харкові у вівторок, 26 листопада, заявив начальник слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтава Олексій Новіков, передає “Укрінформ”.

“Станом на сьогодні розглядається кілька версій. Призначено експертизи. Допитано вже більше сотні людей. Але ми схиляємося до того, що це саме ті особи, які безпосередньо виконували роботи з боєприпасами, не дотримувалися техніки безпеки. Одна особа, яка була безпосередньо причетна до цього і знаходилася в автомобілі, в кузові якого і стався вибух, загинула одразу. Вибух був локальний під час планових робіт”, – сказав Новіков.

У ДБР наголошують, що остаточний висновок зроблять експерти.

Читайте також:
Вибухи в Балаклії: Хомчак гарантує звільнення посадових осіб складу боєприпасів

Як повідомляла “Новинарня“, 15 листопада на арсеналі ЗСУ в Балаклії Харківської області пролунало загалом близько 20 вибухів. У Генштабі ЗСУ пояснили, що в місці НП працювали сапери, які підривали нетранспортабельні боєприпаси та їхні залишки.
Утилізацію проводили в спеціально обладнаному для цього місці – котловані.

У перший день загинули двоє військових, четверо були поранені й госпіталізовані.

Слідчі ДБР кваліфікували подію як недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило істотну шкоду, вчинене в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу).

Причиною вибухів у ГШ назвали вибух твердопаливного двигуна до ракет 3М9 зенітно-ракетного комплексу “Куб”.

Читайте також:
В Охтирці попрощалися із загиблими у Балаклії військовими Дмитром Мовчаном і Денисом Ярмаком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна