Вибухи в Балаклії: Хомчак гарантує звільнення посадових осіб складу боєприпасів

 

Нещодавня трагедія на складах боєприпасів у Балаклії, внаслідок якої загинули українські військовослужбовці, стала результатом службової халатності, за яку понесуть відповідальність конкретні посадові особи.

Як повідомляє “Новинарня“, про це заявив у Брюсселі начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак, який взяв участь у заходах в рамках засідання Військового комітету ЄС, передає “Укрінформ”.

“Це був перший випадок у Збройних силах, коли під час інциденту на складах боєприпасів загинули військові сапери. Хочу висловити співчуття родинам людей, які втратили життя. Розслідування цієї трагедії, що сталася в Балаклії, зараз триває”, – сказав Хомчак.

Він висловив переконання, що останні події в Балаклії не мають нічого спільного із підривами військових арсеналів, які сталися у попередні роки.

“Я брав участь у розслідуванні по всіх тих арсеналах як головний інспектор Збройних сил, тож можу ці події порівнювати. Тут був випадок халатності тих, хто мав контролювати та організовувати цю роботу. Тому, коли завершиться розслідування, гарантую, багато хто позбудеться своїх посад, а можливо, й піде зі Збройних сил за те, що вони це допустили. Я нікому не буду вибачати таких випадків, тому що безкарність породжує лише більший безлад і небезпеку”, – наголосив НГШ.

Читайте також:
Помер третій військовий, поранений на арсеналі в Балаклії

Як повідомляла “Новинарня“, 15 листопада на арсеналі ЗСУ в Балаклії Харківської області пролунало загалом близько 20 вибухів. У Генштабі ЗСУ пояснили, що в місці НП працювали сапери, які підривали нетранспортабельні боєприпаси та їхні залишки.
Утилізацію проводили в спеціально обладнаному для цього місці – котловані.

У перший день загинули двоє військових, четверо були поранені й госпіталізовані.

Слідчі ДБР кваліфікували подію як недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило істотну шкоду, вчинене в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу).

Причиною вибухів у ГШ назвали вибух твердопаливного двигуна до ракет 3М9 зенітно-ракетного комплексу “Куб”.

Читайте також:
В Охтирці попрощалися із загиблими у Балаклії військовими Дмитром Мовчаном і Денисом Ярмаком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна