Помер третій військовий, поранений на арсеналі в Балаклії

 

У лікарні в Харкові помер військовослужбовець, який отримав поранення під час вибухів на 65-му арсеналі ЗСУ в Балаклії. Таким чином, число жертв НП сягнуло трьох.

Про це в неділю, 17 листопада, повідомила пресслужба Генштабу Збройних сил.

“Сьогодні у Харківській міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги помер військовослужбовець, який отримав поранення внаслідок надзвичайної події на Центральній артилерійській базі (м. Балаклія, Харківська обл.)”, – ідеться в повідомленні ГШ.

Зазначається, що військовий отримав термічні опіки, політравму та чисельні осколкові ураження. Лікарі боролися за його життя до останнього.

Керівництво Міністерства оборони та Генерального штабу ЗСУ висловили глибокі співчуття родині, друзям та бойовим побратимам загиблого воїна.

За даними ЗМІ, загиблий – 43-річний водій, старший солдат із Кіровоградщини.

Як повдіомляла “Новинарня“, 15 листопада на арсеналі ЗСУ в Балаклії Харківської області пролунало загалом близько 20 вибухів. У Генштабі ЗСУ пояснили, що в місці НП працювали сапери, які підривали нетранспортабельні боєприпаси та їхні залишки.
Утилізацію проводили в спеціально обладнаному для цього місці – котловані.

У перший день загинули двоє військових, четверо були поранені й госпіталізовані.

Слідчі ДБР кваліфікували подію як недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило істотну шкоду, вчинене в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу).

Причиною вибухів у ГШ назвали вибух твердопаливного двигуна до ракет 3М9 зенітно-ракетного комплексу “Куб”.

Читайте також:
Генштаб ЗСУ проводить службове розслідування вибухів у Балаклії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна