Бельгія думає над тим, щоб постачати ЗСУ винищувачі F-16

Бельгія вивчає можливість передачі Україні свої винищувачі F-16.

Про це повідомив прем’єр-міністр країни Александр Де Кроо, передає VRT 20 вересня.

“Ми попросили Міністерство оборони перевірити, чи закінчився термін служби наших літаків”, — сказав він під час візиту у Нью-Йорку на Генеральній Асамблеї ООН.

Де Кроо наголосив, що питання полягає в тому, наскільки бельгійські літаки можуть бути корисними Україні.

“Ми повинні розглянути всі варіанти. Якщо вони якимось чином ще придатні для використання, то ми обов’язково повинні це розглянути”, – сказав глава бельгійського уряду.

Та зазначив, що українські пілоти можуть використовувати ці літаки для тренувань, не обов’язково для виконання бойових завдань. У такому випадку вимоги будуть іншими.

Як писала “Новинарня“, Бельгія візьме участь у навчанні пілотів ЗСУ на F-16. Країна надасть свої винищувачі для тренувань.

Читайте також:
Навчання українських пілотів на винищувачах F-16 “серйозно зрушило з місця”, географія авіаційної коаліції розширюється, — ПС ЗСУ
Румунія і Нідерланди погодили створення тренувального центру для пілотів F-16 ЗСУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна