Бельгія візьме участь у навчанні пілотів ЗСУ на F-16: надасть свої літаки

Бельгія візьме участь у підготовці українських пілотів на винищувачах F-16. Шість наших інструкторів і чотири планувальники місій пройдуть підготовку в Бельгії на цих літаках для подальшої підготовки українських льотчиків.

Про це заявила міністр оборони Бельгії Людовін Дедондер, повідомляє видання Le Soir.

Вона зазначила, що міноборони країни найближчими тижнями скерує групу з трьох військовослужбовців до навчального центру для українських пілотів F-16 у Данії, яка надала для цього свою авіабазу Скрюдструп на півдні країни.

У 2024 році міністерство оборони Бельгії розгорне два літаки F-16 – двомісний навчально-тренувальний літак типу F-16B – у Данії для підвищення кваліфікації, а також контингент із близько п’ятдесяти солдатів, переважно технічного персоналу, які забезпечуватимуть розгортання F-16.

“На додаток до цього важливого внеску в підготовку і введення в експлуатацію винищувача (F-16 – ред.), наш уряд офіційно заявляє про свою підтримку в наданні допомоги в реалізації цього нового потенціалу – необхідного для модернізації українських збройних сил”, – наголосила Дедондер.

Читайте також:
Румунія і Нідерланди погодили створення тренувального центру для пілотів F-16 ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна