П’ять стрічок претендують представляти Україну на “Оскарі”

Український Оскарівський комітет оголосив про завершення прийому заявок на участь вітчизняних фільмів у відборі на 96-й премії Американської кіноакадемії “Оскар”. На право представляти Україну  у категорії “Найкращий міжнародний повнометражний фільм” претендують п’ять стрічок.

Про це повідомила пресслужба Української кіноакадемії.

Український Оскарівський комітет отримав заявки від авторів таких фільмів:

  • “20 днів у Маріуполі”, режисер Мстислав Чернов. Це документальний фільм-свідчення, створений на основі відзнятого воєнним кореспондентом в обложеному росіянами Маріуполі.
  • “Залізні метелики”, режисер Роман Любий. Документальний фільм про розслідування збиття російськими військовими літака малайзійських авіаліній MH17 борту на початку російсько-української війни.
  • “Памфір”, режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук. Кримінальна драма про колишнього контрабандиста, події якої розвиваються напередодні яскравого святкування Маланки.
  • “Терикони”, режисер Тарас Томенко. Це історія про дітей, які бачать війну не по телевізору, постраждали від обстрілів, втратили батьків та близьких, і про дитинство, що продовжується, незважаючи на війну.
  • “ШТТЛ”, режисер Адрієн Уолтер. Драма про кохання юних мешканців штетлу (містечко на ідіш) на Львівщині у червні 1941-го, за добу до наступу нацистів.

Далі комітет розгляне усі заявки та відбере фільм, який зрештою представлятиме Україну на 96-й премії “Оскар”.

Читайте також:
“Оскара” за найкращий документальний фільм дали “Навальному”, а не українській стрічці про дітей Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна