“Досить негарні для Білорусі документи”: Буданов розповів, що білоруси виявилися неготові експлуатувати російську ядерну зброю

Начальник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов вважає погрози використання ядерної зброї з території Білорусі “великою геополітичною грою” та заявляє, що Білорусь за результатами навчань неготова до роботи з таким озброєнням.

Як передає “Новинарня“, про це повідомила пресслужба телеканалу “1+1“, анонсуючи інтерв’ю Буданова на YouTube-каналі “Мосейчук+”.

“Це засіб ядерного стримування і засіб підвищення ставок. До речі, стосовно ядерної зброї Білорусі, буквально кілька днів тому перші боєголовки були доставлені. До того проводились масштабні тренування з ядерними імітаторами. Я читав оригінали документів за результатами тренувань. Досить негарні для Білорусі документи. Російське 12-те головне управління – це управління, яке відповідає за саме ці засоби, – написало, що за результатами тренувань з ядерними імітаторами для системи “Іскандер”, які в невеликій кількості є в Білорусі,
було визнано повну неготовність Білорусі до експлуатації застосування подібного озброєння”, – сказав Буданов.

“Разом з тим, білоруси показали максимально високий результат у володінні технікою типу “Точка-У”, – додав начальник ГУР МОУ.




У новому інтерв’ю Буданов також прокоментував появу своїх фото на вулицях Москви у квітні 2020 року з написом “президент Російської Федерації”, чи наважиться Китай постачати Росії зброю, скільки нападів на Володимира Зеленського запобігло ГУР тощо.

Нагадаємо, у березні президент РФ Путін заявив, що Росія планує розмістити на території Білорусі тактичну ядерну зброю. 13 червня білоруський диктатор Лукашенко лякав застосуванням ядерної зброї “без жодного вагання”.

Читайте також:
Буданов інтригує про нещодавні вибухи поблизу кримського мосту: “Ціллю був не міст”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна