ЗСУ наступають у районі Роботиного, росіяни стурбовані браком підкріплень

Українські сили продовжують наступальні операції біля села Роботине на заході Запорізької області та просунулися вперед, тоді як російські “воєнкори” занепокоєні відсутністю підкріплення і ротації військ РФ у цьому районі.

Про це йдеться у щоденному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) від 25 серпня.

Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що українські війська досягли успіхів на напрямках Новоданилівка-Новопокровка (5-13 км на південь від міста Оріхів) та Мала Токмачка-Очеретувате (9-25 км на південний схід від Оріхова).

Один російський “воєнкор” висловив занепокоєння щодо здатності втомлених боями російських військ захистити себе від можливих майбутніх атак з боку України в районі Роботиного (10 км на південь від Оріхова) на тлі заяв про те, що бойові дії перемістилися в південну частину Роботиного. Він стверджує, що багато російських військовослужбовців, які воюють під Роботиним, перебувають на передовій з початку українського контрнаступу і що ці підрозділи стикаються з нестачею підкріплень на передовій.

Це твердження підтверджує оцінку ISW, що російські війська, які воюють на заході Запорізької області, обороняються від українських атак з початку контрнаступу без ротації або без значного підкріплення.

Тим часом у звіті українських аналітиків із DeepState за 25 серпня йдеться: “Запорізький напрямок — продовжуються бої за Роботиним та біля Вербового та Новопрокопівки… Найближчим часом ситуація буде й надалі змінюватися на тактичному рівні, адже запаси міцності обох сторін досі чималі, а значної переваги у силі не має ні ворог, ні ми”.

Нагадаємо, 22 серпня стало відомо, що раніше воїни 47-ї бригади зайшли в село Роботине та евакуйовують місцевих з-під вогню. Надалі в Роботиному воїни 47 омбр встановили український прапор із підписом Залужного.

Село Роботине є важливим рубежем для українського наступу в напрямку міста Токмак.

Читайте також:
ССО показали фрагменти боїв під час звільнення Роботиного. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна