Приїзд Сі Цзіньпіна до Франції: Макрон тиснутиме на КНР щодо війни в Україні, – ЗМІ

Президент Франції Емманюель Макрон під час дводенного візиту лідера Китаю Сі Цзіньпіна до Парижа спробує переконати його використати наявні у КНР важелі впливу на Росію для того, щоб наблизити завершення війни проти України.

Про це пише AP.

Єлисейський палац зазначив, що дипломатичні зусилля для підтримки України і створення тиску на Росію – найвищий пріоритет для Франції.

Обізнаний з підготовкою зустрічі посадовець, що коментував на умовах анонімності, розповів, що Макрон підніме питання про китайські компанії, які постачають Росії продукцію, що допомагає їй у веденні війни проти України, а також закликатиме Пекін підтримувати діалог з Україною.

Крім того, французький лідер планує говорити про ситуацію на Близькому Сході. Президенти також обговорять протидію змінам клімату і торговельні суперечки, зокрема щодо електромобілів, алкоголю та косметики.

Нагадаємо, Сі Цзіньпін прибув до Франції вдень 5 травня, розпочавши своє кількаденне турне європейськими країнами. У Франції він перебуватиме в понеділок і вівторок, після чого вирушить до Сербії та Угорщини. Це його перший візит на континент з часів пандемії коронавірусу.

Читайте також:
Посланець Сі Цзіньпіна – в Києві. Йому показали уламки ракети КНДР, якою била РФ по Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна