РФ уперше атакувала Харківщину переробленою ФАБ-1500. Знищено цілу вулицю

Російські окупанти вперше вдарили переобладнаними ФАБ-1500 по території Куп’янського району Харківської області, знищивши цілу вулицю.

Про це у понеділок, 6 травня, повідомив начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов у ФБ.

“Здригнулося все навколо, ніби розпочався землетрус. Одним ударом знищена ціла вулиця. Відчути та побачити таке довелося мешканцям села Моначинівка. По людях та їхніх хатах ворог запустив надпотужну зброю – фугасну авіабомбу вагою в півтори тонни. В цьому прикордонному селі в Куп’янському районі залишилося не більше сотні місцевих і не було жодного військового. ФАБ-1500 росіяни обладнали спеціальним модулем, щоби бомба могла планувати в повітрі після пуску з літака”, – йдеться в повідомленні представника поліції.

За словами Болвінова, озброєння такої потужності використали вперше.

“Єдине, чого вони змогли досягти, – зруйнували селянам будинки та вбили 88-річну жінку. Її тіло діставали з-під завалів після удару”, – додав начальник слідчого управління.

Читайте також:
Російський літак скинув ФАБ-1500 на магазин в окупованому Єнакієвому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна