Які двері краще поставити у ванну кімнату і туалет ℗

Навіть за наявності примусової вентиляції вологість у ванній або поєднаному санвузлі завжди дещо вища, ніж в інших кімнатах квартири. Саме стійкість до впливу вологи є основним, але не єдиним критерієм вибору міжкімнатних дверей для цього приміщення.

Інтернет-магазин https://100dverei.com.ua/ пропонує величезний асортимент виробів, серед яких ви знайдете найкращі двері у ванну кімнату в Дніпрі. Залишилося вирішити, які двері поставити у ванну кімнату та туалет, щоб користуватися санвузлом із максимальним комфортом.

Які двері найкращі для ванної і туалету

Які двері ставити у санвузол, радять фахівці? Щоб вибрати оптимальний варіант, насамперед важливо знати розмір дверного отвору. Дуже часто дверний отвір, що веде до ванни, вужчий за решту дверей у житловому приміщенні і за шириною не перевищує 60 см. Отже, перше, що важливо під час вибору дверей для ванної та туалету, — це їхній розмір. Щоб отримати точні цифри, варто скористатися послугою спеціалістів, які під час вимірювань врахують усі нюанси.

Інше, не менш важливе, питання: в яку сторону повинні відчинятися двері до ванни? У типових квартирах двері здебільшого відчиняються назовні, оскільки всередині невеликої ванної кімнати або туалету для дверного полотна не передбачено місця. Тож, розпашні двері ванної, що відчиняються в коридор, — найпопулярніше, але не єдине рішення. Існують і менш банальні варіанти, зокрема:

  • Розсувна дверна конструкція — величезна спокуса, що дає змогу звільнити місце та не перегороджувати вузький коридор, виходячи з душу. Однак класичний варіант із відкритим монтажем напрямних — далеко не найкращий вибір, оскільки проміжок між нижнім зрізом полотна дверей та підлогою помітно знизить звукоізолюючі параметри дверей і збільшить втрати тепла. Якщо вирішили купити розсувні двері, вибирайте касетні моделі, дверне полотно яких, відсуваючись, заходитиме у спеціальну нішу в стіні.
  • Складні двері — «книжки» і «гармошки». За принципом відчинення вони близькі до розсувних моделей, але теж мають нюанс, який потрібно враховувати, перш ніж ставити такі двері у ванну. Вони дійсно допомагають звільнити місце біля дверей, але при цьому неминуче перекривають частину дверного отвору.

Отже, перш ніж зрозуміти, які двері підходять саме вам і зупинитися на конкретній моделі, дуже важливо виконати попередні вимірювання та визначити, скільки місця біля дверного отвору неминуче «з’їсть» та чи інша конструкція.

І лише після цього варто розмірковувати над іншими критеріями, один з яких — наявність скляних вставок. Щоб робити максимально обґрунтовані та зважені висновки, експерти рекомендують врахувати такі фактори:

  • Скляні вставки суттєво знижують параметри звукоізоляції. Якщо любите виконувати оперні арії у душі, але не впевнені у якості вокалу, від скла у дверях краще відмовитися.

  • «Зайнято?». Аби щоразу не вигукувати це питання, збираючись відкрити двері санвузла, досить навіть вузьких скляних вставок, які дадуть змогу побачити, що світло ввімкнене.
  • І, власне, світло у ванній: вимкнене воно чи ні? Щоб дізнатись про це, вам не доведеться, вже взувшись перед виходом з дому, знову бігти і відчиняти двері у ванну — досить побіжного погляду.

Ще один важливий і вкрай корисний елемент для дверного полотна у ванній кімнаті —вентиляційна решітка, яка дасть змогу уникнути скупчення конденсату на дверях у ванну кімнату.

Види покриттів дверей для ванної

Щоб вирішити, які двері ставити, потрібно мати хоча б загальне уявлення про види декоративного покриття. За винятком моделей, виконаних зі скла та пластику, яким не страшні ані щільна пара, ані бризки води, інші види дверей для ванної та туалету виготовляються за тією ж технологією, що й решта видів міжкімнатних дверей. Їхня конструкція досить проста: це каркас із МДФ або недорогої деревини. Функцію захисту від води має забезпечити зовнішнє декоративне покриття. Найпопулярнішими є такі варіанти:

  • Ламінування — це шар паперу, наклеєного на панель МДФ і покритого спеціальними смолами. Якщо ви придбали якісну модель, двері прослужать багато років. Покриття низької якості досить тонкі, вони «бояться» дотиків гострих предметів, оскільки порушення захисного шару може спричинити деформацію каркаса.
  • ПВХ-плівка — дверям із таким покриттям не страшні ані насичене вологою повітря, ані бризки, ані перепади температури. Не менше тішать можливість мити їх із використанням будь-яких засобів побутової хімії та відмінна стійкість до зносу. Крім того, така плівка може мати різну текстуру, не кажучи вже про колірну гамму.
  • Екошпон — ще один вид пластикового покриття, який на вигляд важко відрізнити від натуральної деревини. В основі складу екошпона — натуральні деревні волокна, поєднані пластикатом. Такі двері будуть найкращим вибором, особливо для осіб, схильних до алергічних реакцій.
  • Шпон — надтонкі пластинки дерева, якими покривають каркас із ДСП або МДФ. На перший погляд, таке рішення здається сумнівним, проте під кількома шарами якісного лаку, емалі або фарби навіть натуральний шпон може стати чудовим покриттям для дверей у ванну — якщо вас не бентежить більша вартість такої дверної конструкції. А головне, такі двері дуже солідно виглядатимуть в інтер’єрі квартири або будинку.

Яке покриття дверей вибрати у ванну

Ми навели перелік найпопулярніших покриттів для дверей для поєднаного санвузла, ванної кімнати і туалету. Однак, щоб вибрати варіант, оптимальний за співвідношенням ціни та якості, важливо врахувати не тільки характеристики покриттів, а й особливості облаштування санвузла.

  1. Якщо йдеться про відносно просторе приміщення, обладнане якісною вентиляцією, ви можете не надто обмежувати себе у виборі. Періоди підвищеної вологості в такій ванній нетривалі, а у випадкових крапель води майже немає шансів пошкодити двері.
  2. Для стандартної ванної у типовій квартирі краще вибирати двері з покриттям, максимально стійким до вологи. Якщо природна або примусова вентиляція приміщення недостатньо ефективна, варто подумати про двері зі скла або пластику.

І, звісно, на питання «Які двері підходять для ванної кімнати?» існує одна універсальна відповідь. Вони повинні бути якісними, виконаними з безпечних сертифікованих матеріалів, які навіть за умов перепадів температури та високої вологості не виділяють у навколишнє середовище небезпечних для здоров’я людей речовин. Наш інтернет-магазин пропонує прекрасний вибір дверей, які можна купити у ванну кімнату від найкращих українських виробників.

Матеріал публікується на правах реклами ℗


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна