Екснардепа Левченка побили й облили зеленкою – він нарікає на лобістів забудовників зі “Слуги народу”

У Києві троє невідомих у масках напали на колишнього народного депутата, лідера партії “Народовладдя” Юрія Левченка у підворітті біля його будинку, облили зеленкою та побили.

Про це Левченко розповів на відео 28 липня одразу після нападу, в якому звинуватив “олігархічну владу”, зокрема лідерку партії “Слуга народу” Олену Шуляк.

“Керівна олігархія намагається залякати та очорнити нашу команду “Народовладдя” за те, що ми не мовчимо і боремося не лише проти зовнішнього ворога – російського імперіалізму, а й внутрішнього. Але їм це не вдасться, бо за нами правда, і ми не будемо мовчати!” Навпаки, такі їхні дії лише надають нам сил, щоб ми з ще більшим натхненням викривали всі злочини олігархату проти українського народу!” – написав Левченко у фейсбуці.

Пізніше його колега з “Народовладдя”, важкопоранений військовослужбовець 112-ї бригади ТрО ЗСУ Олег Симороз повідомив, що Левченко у лікарні, у нього перелом ребра.

“Щойно говорив з Юрієм Левченком, він у лікарні. Зробили рентген та комп’ютерну томографію. Лікарі констатували у Юрки перелом п’ятого ребра. По шостому ребру є також підозра на перелом, повторне обстеження в понеділок покаже”, – написав Симороз.

Діючий народний депутат Гео Лерос розповів, що Левченко бореться проти столичної “будівельної мафії”.

“Левченко та Олег Симороз роками воюють проти будівельної мафії в Києві, і очевидно, що це побиття повʼязано саме з цією діяльністю. П’ять років тому Юру дуже сильно побили, коли він зупиняв незаконне будівництво, тоді йому зламали ніс, був дуже сильний струс мозку”, – нагадав Лерос.

Він зазначив, що спрямував заяву в правоохоронні органи та “буде намагатись не дати спустити цю справу “на гальмах”, як у 2018-му.

29 липня Юрій Левченко уточнив, що його побили в тому самому районі Києва, але вже не “амбали Кличка”.

“…Але ось вже в 2023 році, коли тітушки злобудовної мафії напали на мене на тій самій Татарці (тепер вже за мою боротьбу проти антинародного законопроекту 5655 прислужниці злобудовної мафії – одіозної голови правлячої партії “слуг” Олени Шуляк), то мене ногами били лише троє молодиків, десь 18-20 років від народження. І не дотягнулися до голови, а тільки одне ребро зламали (чи, може, два) та зеленкою облили”, – написав він.

Читайте також:
“Втратити свою державу я боявся більше, ніж умерти”. Як зберегти сенс життя після ампутації: історія ветерана і правозахисника Олега Симороза

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна