У Києві до крові побили нардепа Левченка. ФОТО. ОНОВЛЕНО

 

Уранці в п’ятницю, 9 березня, в Києві на Татарці, що в Шевченківському районі, побили народного депутата Юрія Левченка (позафракційний, партія ВО “Свобода”).

Про це повідомив депутат Київради від “Свободи” Святослав Кутняк. В інциденті він звинувачує “найманців Кличка”.

За словами Кутняка, вони разом з громадою на вулиці Половецькій захищали майно місцевих мешканців та намагалися не допустити незаконну забудову.

“Найманці Кличка жорстко (до втрати свідомості) побили народного депутата Юрія Левченка (ще й впритул кілька разів в очі балоном наприскали, що в нього тепер підозра на опік). Тільки що відвіз його в лікарню”, – йдеться у повідомленні депутата Київради у “Фейсбуці”.

Кутняк поширив фото Левченка із закривавленим обличчям та під час того, як депутатові надають допомогу в лікарні.

Левченко відомий участю в багатьох вуличних антивладних акціях.

ОНОВЛЕНО. Громадський активіст Роман Кулик пояснив обставини події:

“О 4-й ранку до гаражного кооперативу на Половецькій 25/27-29 приїхали працівники департаменту благоустрою КМДА й почали демонтаж 38 гаражів. Близько 60 співробітників охоронної фірми “Корпоративна безпека” перекрили вулицю. Тож коли власники гаражів й мешканці намагались пройти і бодай розібратись, що там відбувається – їх тупо не пускали. Кількох чоловік, що знімали процес – побили.
Коли до місця підтягнувся Юрій Левченко і Святослав Кутняк – їх побили “тітухани” із застосуванням газових балончиків. Левченка до втрати свідомості, госпіталізували зі зламаним носом, струсом мозку та забоями голови.

Ось відео сутички:

Нападають вдесятьох, били уже лежачого Юру, в той час як поліція не втручалась. На звернення мешканців реагували “чекаємо підмогу, їде слідчо-оперативна група”.

Можлива причина такої безхребетної поведінки: засновник ТОВ “Корпоративна безпека” Коморний Петро Петрович і колишній керівник фірми Олексій Панасюк – колишні працоохоронці, працювали в Дніпровському РУ МВС:

Під час цих подій працівники благоустрою зрізали болгарками завіси з усіх гаражів і викинули майно мешканців на вулицю”.

За фактом побиття Юрія Левченка правоохоронці почали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу – “хуліганство”.

Про це 9 березня повідомили у прес-службі ГУ Нацполіції Києва.

“Сім учасників події доставили до управління поліції. Інформація про потерпілих внаслідок сутички під час демонтажу гаражів у Києві уточнюється, в рамках розслідування будуть проведені всі необхідні слідчі”, – заявили у главку.

Нардеп від “Свободи” Андрій Іллєнко заявив, що з невідомими, які побили Левченка, “свободівці” провели виховну розмову”. 

Оприлюднено відео, як невідомих із нашивками “Служба охорони” б’ють у їхньому авто, застосовують проти них сльозогінний газ у салон, б’ють вікна автомобіля.

Кулик пояснив, що таким чином громадськість затримала “тітушок” і передала поліції, відтак їх забрали у Шевченківський райвідділок.

Із заявою на підтримку Левченка виступили нардепи з міжфракційного об’єднання “Єврооптимісти”. 

“Вважаємо неприпустимим посягання на життя народного депутата, який захищав майно громади… Поведінка людей, які вчинили цю жорстоку розправу не може залишатися безкарною…. Звертаємось до СБУ з вимогою провести слідчі дії щодо загрози життю нардепа “тітушками” та наполягаємо на невідворотності їх покарання”, – йдеться в заяві. 

Читайте також:
Після сесійної зали нардеп Левченко підпалив димову шашку в туалеті ВР. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна