Януковича та Богатиря судитимуть за захоплення влади у 2010 році

До суду скеровано обвинувальний акт щодо колишнього президента Віктора Януковича та ексзаступника Міністра юстиції Володимира Богатиря щодо захоплення ними державної влади у 2010 році.

Про це інформує ДБР у понеділок, 17 липня.

За даними слідства, у вересні-жовтні 2010 року Янукович та заступник міністра юстиції України (його ім’я ДБР не називає, але це Володимир Богатир – “Н“) у неконституційний спосіб повернули в дію Конституцію України від 28 червня 1996 року, що призвело до незаконного збільшення владних повноважень президента України.

“Оскільки обвинувачені тривалий час переховуються від органів слідства та суду, досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Державним бюро розслідувань за спеціальною (заочною) процедурою”, – додали в Офісі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні велося за статтями КК України про дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої (ч.1 ст.109) та види співучастників (ч.5 ст.27).

Читайте також:
До суду пішла справа голови СБУ часів Януковича – Якименка, який очолив окупаційну “держбезпеку” на Херсонщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна