Швеція виділить $584 млн Україні: кошти підуть на відновлення та реформи

Уряд Швеції затвердив стратегію співробітництва з Україною в сфері розвитку та реформ на 2023-2027 роки, яка передбачає виділення 584 мільйонів доларів (6 млрд шведських крон).

Про це інформує шведський уряд, передає “УП” 17 липня.

Стратегія співпраці Швеції з Україною у сфері відновлення й реформ на 2023-2027 роки – найбільша в історії Швеції двостороння стратегія сприяння розвитку.

Як зазначається, вона охоплює п’ять напрямів підтримки: відновлення; зелений перехід і збалансований розвиток; інклюзивний економічний розвиток; безпека; права людини, демократія, верховенство права та гендерна рівність.

“Я пишаюся тим, що сьогодні уряд може представити абсолютно нову стратегію відновлення України, яка є найбільшою двосторонньою стратегією Швеції за всю її історію. Підтримка України є одним із наших найважливіших пріоритетів, і ця стратегія посідає центральне місце в цьому процесі.

З ухваленням стратегії ми робимо великий крок уперед у забезпеченні потужної та довгострокової підтримки відновлення України. Це зміцнить стійкість і демократичний розвиток України, підтримуючи здатність країни протистояти повномасштабному вторгненню Росії”, – заявив міністр із питань співробітництва з метою розвитку та зовнішньої торгівлі Йоган Форсселл.

Щоб використати переваги Швеції як донора, у стратегію включено галузі, в яких Стокгольм займає передові позиції, такі як “зелений” перехід, соціальні проблеми та цифровізація.

Шведський уряд наголосив, що, окрім допомоги, для мобілізації необхідних ресурсів важлива участь бізнесу.

“Бізнес-середовище має вирішальне значення для зусиль із реконструкції та відновлення економіки України. Зміцнюючи інвестиційний клімат і роль України як торговельного партнера, стратегія може сприяти розвитку торгівлі та підприємництва”, – зазначив Форсселл.

Як писала “Новинарня” раніше, Південна Корея готова надати $52 млрд на відбудову України. Сеул хоче зробити акцент на відновленні водної інфраструктури.

Читайте також:
ЄІБ виділяє 840 млн євро на відновлення інфраструктури України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна