Відновлення України: Південна Корея готова виділити $52 млрд

Південна Корея готова надати 52 мільярди доларів на відбудову України. Сеул хоче зробити акцент на відновленні водної інфраструктури.

Про це заявив економічний секретар президента Чой Санг Мок, передає The Korea Herald 14 липня.

“Україна запросила участь корейських компаній приблизно в 5000 будівельних проєктах, оцінюваних у 20 млрд доларів, через канал міжурядового співробітництва в травні”, – сказав він.

Чой зазначив, що уряд розпочне оцінку будівельних майданчиків для модульних будинків, аби швидко забезпечити житлом людей, а також школами та лікарнями.

Крім цього, Сеул також планує підтримати надання технічної допомоги для відновлення водної інфраструктури, доповнюючи гуманітарну допомогу, яку вже надали після підриву окупантами греблі Каховської ГЕС.

Спеціалізована підтримка буде поширена на проєкт реконструкції приватного сектору, який зараз оцінюється приблизно в 32 млрд доларів. Проєкт охоплює різні сектори, включаючи атомні електростанції з малими модульними реакторами (SMR), реконструкцію аеропортів, будівельну техніку, залізничний транспорт та інформаційні технології.

“Навіть якщо конфлікт триває, а відбудова перебуває на ранніх стадіях, ми будемо готуватися до нашої ролі в проєктах відбудови настільки старанно, наскільки того бажатиме український уряд”, — сказав Чой.

Читайте також:
ЄІБ виділяє 840 млн євро на відновлення інфраструктури України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна