На Курахівській ТЕС, яку раніше обстрілювали росіяни, обвалився дах: одна людина загинула, троє поранених, інші під завалами

На Курахівській теплоелектростанції в Донецькій області ввечері 7 липня обвалився дах котлотурбінного цеху. Одна людина загинула, ще троє працівників отримали поранення. Під завалами можуть перебувати ще двоє людей.

Про це в суботу, 8 липня, повідомили в Донецькій обласній прокуратурі.

Прокурори з’ясовують обставини НП. За процесуального керівництва Покровської окружної прокуратури Донецької області розпочато досудове розслідування за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою (ч. 2 ст. 272 КК України).

За попередніми даними прокуратури Донеччини, 7 липня 2023 року близько 23:10 стався обвал покрівлі та декількох поверхів об’єкта критичної інфраструктури у місті Курахове. Через руйнування металево-бетонних конструкцій під завалами опинилися люди.
Під час пошуково-рятувальних робіт виявили тіло співробітниці підприємства. До лікарні госпіталізували ще трьох працівників нічної зміни з відкритою черепно-мозковою травмою, переламами ребер та забоями.
Також надається кваліфікована медична допомога жінці, яка перебуває в передінфарктному стані.

Як повідомили “Суспільному” в “ДТЕК Енерго”, обвал міг статися через постійні обстріли станції російськими військовими.

“Попередньо встановлено, що дах на підприємстві обвалився внаслідок минулих атак держави-агресора”, – зазначили також у прокуратурі.

При цьому перевіряється факт допуску працівників до роботи в аварійних умовах. Проводяться першочергові слідчі дії для встановлення всіх обставин події.

На місці продовжують працювати рятувальники, прокурори та поліцейські.

Читайте також:
Росія знову атакувала “шахедами”: ППО збила п’ять, голови Дніпропетровщини і Кіровоградщини інформують про прильоти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна