Росія знову атакувала “шахедами”: ППО збила п’ять, голови Дніпропетровщини і Кіровоградщини інформують про прильоти

Другу ніч поспіль Росія атакувала центр України дронами-камікадзе з Краснодарського краю. Протиповітряна оборона збила п’ять із них.

Про це вранці в суботу, 8 липня, інформує пресслужба Командування Повітряних сил ЗСУ.

“Уночі 8 липня 2023 року ворог атакував іранськими ударними дронами «Shahed-136/131» з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ, Краснодарський край).
В результаті бойової роботи підрозділами ППО Сил оборони України знищено 5 ударних БпЛА «Shahed-136/131».
Частину ударних БпЛА не вдалось перехопити. «Шахеди» влучили в промислові об’єкти та об’єкти інфраструктури на Дніпропетровщині та Кіровоградщині. Попередньо, без жертв”, – ідеться в повідомленні ПС.

Начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив: “Вночі ворог вдарив по Кривому Рогу. Застосував безпілотники. Поцілив по сільськогосподарському підприємству. Постраждав 26-річний чоловік. Його госпіталізували в стані середньої тяжкості.
Сталося одразу дві пожежі. Загалом вогонь охопив 360 кв м. Рятувальники його приборкали. Знищено кілька складських приміщень, понівечено обладнання та автівки. Обстеження території триває”.

Голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович своєю чергою поінформував так: “Під ранок Кіровоградщину атакували ворожі «шахеди». Працювала ППО. Попередньо, обійшлося без постраждалих та руйнувань цивільної інфраструктури”.

Нагадаємо, у ніч проти 7 липня ЗСУ знищили 12 із 18 запущених з РФ “шахедів”. Жертви були на Дніпропетровщині.

Читайте також:
У Євпаторії готують відправити на фронт “древній” зенітно-артилерійський комплекс С-60

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна