Уночі РФ атакувала Україну “шахедами” і “калібрами”. У Києві працювала ППО – знищено всі цілі

У ніч проти 2 липня російська армія атакувала різні області України дронами-камікадзе. Однак ППО ЗСУ знищила всі 11 повітряних цілей.

Про це зранку в неділю повідомляє пресслужба Командування Повітряних сил.

“У ніч на 2 липня 2023 року російські окупанти атакували Україну іранськими ударними дронами типу «Shahed» та трьома крилатими ракетами «Калібр».
Пуски восьми «шахедів» здійснювались з південно-східного напрямку, «Калібрів» – з Чорного моря.
Протиповітряна оборона Повітряних Сил працювала у різних областях України – в зонах відповідальності повітряних командувань «Південь», «Схід» та «Центр».
Усі повітряні цілі – 8 ударних БпЛА «Shahed-136/131» та 3 крилаті ракети «Калібр» знищено!” – відзвітували Повітряні сили.

Речник ПС Юрій Ігнат в ефірі телемарафону уточнив, що вночі ворог застосував “шахеди”, а вранці – “калібри”.

У Києві повітряні тривоги минулої ночі оголошували двічі – з 2:29 до 3:20 та з 7:21 до 8:11. За повідомленням КМВА, під час першої тривоги в місті працювала протиповітряна оборона. Кияни чули вибухи.

“Чергова повітряна атака ворога на Київ. Цього разу ворог застосував БпЛА… Це перша атака іранськими дронами по Києву з початку місяця і за останні 12 днів. Силами і засобам нашої ППО всі ворожі цілі в повітряному просторі навколо Києва було виявлено і знищено. Дякуємо охоронцям нашого неба за відмінну роботу!” – повідомила в телеграмі військова адміністрація.

Інформації щодо потерпілих чи руйнування не надходило, але оперативні дані уточнювалися.

У Київській області є руйнування та один поранений внаслідок падіння уламків, поінформував начальник ОВА Руслан Кравченко.

“…Фактів влучань не зафіксовано. Внаслідок падіння уламків у двох районах Київщини пошкоджені три приватні будинки. Власникам пошкоджених будинків буде надана вся необхідна допомога.
На жаль, постраждав мешканець одного з будинків. Чоловік отримав поранення ноги. Йому надали необхідну медичну допомогу.
Наразі оперативні групи продовжують роботу з фіксування наслідків нічної атаки”, – повідомляє обласна адміністрація.

Читайте також:
Підрозділи ВМСУ на Київському морі навчилися відбивати ворожі диверсійні групи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна