Підрозділи ВМСУ на Київському морі навчилися відбивати ворожі диверсійні групи

Напередодні святкування Дня Військово-Морських сил України підрозділи, що виконують завдання в Північній операційній зоні, взяли участь у тактико-спеціальних навчаннях з відбиття нападу ворожих диверсійних груп на узбережжі Київського моря.

Про це в суботу, 1 липня, повідомляє пресслужба Командування Об’єднаних сил ЗСУ.

За ходом навчань з висадкою десанту спостерігав командувач ОС ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За словами командувача, на Північному напрямку ще зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів ворога, а також вірогідність появи диверсійно-розвідувальних груп противника. Відтак війська постійно тренуються активно діяти в обороні північних рубежів.

Наєв відзначив, що військовослужбовці підрозділу національних Військово-Морських сил ЗСУ, які діють в акваторії Київського моря, використовують сучасну техніку та озброєння, передані у рамках воєнно-технічної допомоги Сполученими Штатами.

“Вони оперують не лише на воді, а й виконують завдання із прикриття повітряного простору над Києвом. І на їхньому рахунку вже чимало збитих засобів повітряного нападу противника. Дається взнаки підготовка – особовий склад дивізіону катерів добре навчений, адже проходив навчання за кордоном і зараз виконує завдання, знаходячись у постійному бойовому чергуванні”, – підкреслив генерал Наєв.

Фотогалерея КОС:

Підрозділи, що виконують завдання в Північній операційній зоні взяли участь у тактико-спеціальних навчаннях з відбиття нападу ворожих диверсійних груп на узбережжі Київського моря_ (4) Підрозділи, що виконують завдання в Північній операційній зоні взяли участь у тактико-спеціальних навчаннях з відбиття нападу ворожих диверсійних груп на узбережжі Київського моря_ (6) Підрозділи, що виконують завдання в Північній операційній зоні взяли участь у тактико-спеціальних навчаннях з відбиття нападу ворожих диверсійних груп на узбережжі Київського моря_ (7) Підрозділи, що виконують завдання в Північній операційній зоні взяли участь у тактико-спеціальних навчаннях з відбиття нападу ворожих диверсійних груп на узбережжі Київського моря_ (2) Підрозділи, що виконують завдання в Північній операційній зоні взяли участь у тактико-спеціальних навчаннях з відбиття нападу ворожих диверсійних груп на узбережжі Київського моря_ (3) Підрозділи, що виконують завдання в Північній операційній зоні взяли участь у тактико-спеціальних навчаннях з відбиття нападу ворожих диверсійних груп на узбережжі Київського моря_ (1)
<
>
Олександр Наєв

Командувач Об’єднаних сил ЗС України зазначив, що війська не повинні перебувати у статичному положенні. Лише постійні тренування є запорукою ефективної та швидкої реакції на зміни у бойовій обстановці.

“Тренування відбуваються на постійній основі. Тож відповідно до розпорядження президента України, ми свідомі того, що необхідно робити, і зробимо все залежне для оборони країни на північному напрямку, – наголосив Наєв.

По завершенню навчань генерал-лейтенант Сергій Наєв привітав військових моряків з прийдешнім професійним святом і вручив відомчі нагороди групі військовослужбовців ВМС ЗС України, які брали активну участь у бойових діях в ході широкомасштабного вторгнення ворога.

Читайте також:
“Черкаси” знову чинитимуть опір: мінний тральщик повертається до ВМСУ в новому “тілі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна