“Черкаси” знову чинитимуть опір: мінний тральщик повертається до ВМСУ в новому “тілі”

Мінний тральщик “Черкаси”, який Велика Британія має передати Україні, вийшов у море біля берегів Шотландії, де він проходив ремонт та модернізацію.

Відео з кораблем, який у майбутньому стане частиною Військово-морських сил ЗС України, 16 червня опублікував Королівський флот Шотландії.

Судно названо на честь втраченого Україною у 2014 році мінного тральщика “Черкаси”, про який зняли героїчний фільм.

Відео:

Інший такий самий тральщик, який Британія передає Україні, отримав назву “Чернігів”. Його також названо на честь втраченого у 2014 році судна.

У складі британських ВМС ці тральщики називалися HMS Grimsby та HMS Shoreham.

Тральщики призначені для розмінування мілководних прибережних вод і виготовлені зі склопластику, щоб зменшити їхні магнітні та акустичні ознаки, що ускладнює їх виявлення мінами. Кораблі можуть бути оснащені дистанційно керованими мінно-розмінними засобами.

Мінний тральщик “Черкаси”, 16 червня 2023

Робота тральщиків буде особливо актуальною після завершення війни, для розмінування акваторії, зазначає “Військовий курє’р“.

Читайте також:
Фільм “Черкаси”: трансформація армії й характерів, які чинять опір

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна