Кидався на поліцейських і погрожував зброєю: у Броварах затримали кримінального авторитета Журавля

У Броварах на Київщині правоохоронці затримали чоловіка, який кидався на поліцейських і погрожував їм зброєю.

Про це 9 травня повідомили в Національній поліції України.

Інцидент стався ввечері 8 травня: нетверезий 50-річний чоловік вчиняв хуліганство у закладі.

“Коли поліцейські прибули на виклик, він продовжив вчиняти хуліганські дії, став кидатися на поліцейських, зрештою дістав зброю і погрожував правоохоронцям. Поліцейські затримали чоловіка й вилучили зброю”, – ідеться в повідомленні.

У Нацполіції не назвали ім’я та прізвище фігуранта, уточнивши тільки, що зловмисник – раніше судимий місцевий мешканець. Але в соцмережах його вже впізнали як місцевого кримінального авторитета на прізвисько “Віха”, він же Віктор Журавель.

Затриманому оголосили підозри за хуліганство, погрози вбивством поліцейському та нанесення тілесних ушкоджень поліцейському. За цими статтями Кримінального кодексу йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Нині він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, найближчим часом суд обере затриманому запобіжний захід.

Що відомо про Віктора Журавля

Віктор Журавель став відомий громадськості після “перестрілки перевізників” у Броварах у 2020 році як один із лідерів ОЗУ, яка цю перестрілку й організувала.

Тоді дві групи “маршрутників” ділили між собою приміські маршрути після судового скасування низки тендерів і влаштували стрілянину. Тоді унаслідок інциденту поранення дістало троє людей.

За інформацією Obozrevatel, у 1990-х “Віха” отримав 19 років в’язниці за розбій, вийшовши на свободу в 2010-му році. Після виходу на волю він не змінив свій спосіб життя і створив банду з трьох осіб, яка під виглядом колекторів стала вимагати гроші у людей.

У 2012 році їх затримали і Журавель отримав ще 13 років в’язниці. Однак апеляційний суд скасував вирок. Незадовго після цього зловмисник був затриманий за іншою справою, проте теж скоро вийшов на свободу.

Як пише видання “Взгляд“, у серпні 2011 року Журавель із спільниками вимагав у послушника Києво-Печерської лаври УПЦ МП 10 тисяч доларів. Прокурор тоді стверджував, що послушника лаври вивезли до лісу та погрожували вбити. Але Віктор Журавель запевняв, що послушник і сам “не чистий на руку”. Мовляв, раніше чернець намагався в нього замовити вбивство людини.

У квітні 2017 року на Журавля здійснили замах, після чого його у важкому стані госпіталізували в лікарню Броварів із проникаючим ножовим пораненням.

У 2022 році після початку вторгнення низка ЗМІ писали, що Віктор Журавель приєднався до броварської тероборони і став використовувати її для нелегальної торгівлі зброєю на “чорному” ринку. Проте офіційного підтвердження цієї інформації не було.

Читайте також:
ДБР викрило двох військових, які допомагали тікати нападникам на поліцейських на Вінниччині

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна