Член комісії з відбору голови АРМА відкликав свій голос за переможницю Олену Думу

Член комісії з відбору голови Агентства з розшуку й менеджменту активів (АРМА) Дмитро Остапенко відкликав свій голос за Олену Думу.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook 29 червня.

За його словами, на момент голосування у нього не було повної інформації щодо кандидата, яка “має вирішальне значення”.

“Зваживши всі “за” і “проти”, я відкликаю свій голос за Олену Думу і сьогодні мною було ініційоване проведення позачергового засідання конкурсної комісії з обрання Голови АРМА, на якому я зроблю відповідну заяву”, – написав він.

Остапенко також зазначив, що комісія порушила процедуру голосування, оскільки після проведення першого “рейтингового” етапу, де кожен із членів комісії мав можливість віддати декілька голосів за декількох кандидатів, не провели другого “вирішального” етапу, де кожен мав віддати один голос за одного з кандидатів, що набрав найбільшу кількість голосів.

Так, Олена Дума має стільки ж голосів, як і ще один кандидат на посаду. Остапенко закликав комісію найближчим часом провести засідання, аби вирішити ці питання та визначитися із результатами голосування у належний спосіб.

Як писала “Новинарня“, 28 червня конкурсна комісія обрала новим керівником АРМА Олену Думу. Її призначення спричиноло бурхливий скандал.

Після оголошення результатів міжнародна антикорупційна організація Transparency International Ukraine закликала членів уряду не голосувати за призначення Думи через “великі репутаційні ризики для країни й для роботи незалежної та ефективної діяльності антикорупційної екосистеми й органів правопорядку”.

В Організації наголосили, що Дума має тісні політичні зв’язки та імовірні ділові контакти з держзрадниками і підозрюваними у співпраці з Росією.

Крім того, 4 роки тому майбутня очільниця АРМА брала безпосередню участь у спробах дискредитації нинішнього президента США. Зокрема, їй дорікають в участі в спільній пресконференції з Семом Кісліним — фінансовим донором Рудольфа Джуліані.

Читайте також:
Стало відомо, хто може очолити “Укроборонпром” замість Гусєва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна