Суд відправив під домашній арешт директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА у справі про закрите укриття

Cуд відправив під цілодобовий домашній арешт на два місяці директора Департаменту муніципальної безпеки Київської міської держадміністрації Романа Ткачука.

Про це повідомляє “Суспільне” у середу, 21 червня.

“Cуд відправив під цілодобовий домашній арешт на два місяці директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА Ткачука, якого підозрюють в службовій недбалості через загибель людей біля зачиненого укриття”, – йдеться в повідомленні.

Адвокати заявили, що подаватимуть апеляцію.

Як відомо, напередодні Роману Ткачуку вручили підозру в службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки.

Справа про закрите укриття. Передісторія

У ніч на 1 червня 2023 року під час атаки російських балістичних ракет на Київ загинули троє цивільних мешканців, у тому числі дитина 2013 року народження. Падіння уламків збитої ракети спричинило руйнування і жертви. Люди намагалися потрапити в укриття дитячої поліклініки у Деснянському районі, але двері були зачинені.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження. Були затримані чотири особи – охоронець, директор і заступник директора поліклініки, а також перша заступниця голови РДА.

Ця справа також стала підставою для чергових проявів політичного протистояння між офісом президента та міським головою Києва Віталієм Кличком.

Читайте також:
Зеленський зібрав ставку і дав 10 днів, щоб перевірити всі укриття в Києві та Україні

Кличко розповів, скільки сотень мільйонів Київ виділив на укриття, і які “слуги” за це відповідальні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.