Нова атака РФ балістикою на Київ – у День захисту дітей: є загиблі, серед них – дитина

Оновлено. Дані вказано станом на 9:00

У ніч на четвер, 1 червня, Київ зазнав чергової масованої ракетної атаки російських військ. Є руйнування, загиблі й поранені. Серед загиблих – дев’ятирічна дитина.

Вибухи пролунали за лічені хвилини після сповіщення про повітряну тривогу – за дві хвилини до 3:00 ночі. Імовірно, ракети прилетіли по балістичній траєкторії.

Мешканці столиці, зокрема Лівого берега, чули понад десяток дуже потужних вибухів. Тоді ж Київська міська та обласна військові адміністрації повідомили про роботу протиповітряної оборони.

Екстрені служби попрямували за викликами на місця подій у Деснянському та Дніпровському районах.

У Дніпровському районі Києва, попередньо, унаслідок падіння уламків зайнявся автомобіль, зазначили одразу в КМВА. У Деснянському районі, за даними мера Віталія Кличка, на одній із вулиць також горіла автівка на проїжджій частині.

У Деснянському районі – попередньо, внаслідок падіння уламків – пошкоджено поліклініку, інформував телеграм-канал КМВА. Без займання. Також уламками пошкодило прилеглий будинок – вибухом вибило вікна.

При цьому зростало число жертв, про яке сповіщали органи влади. Перед четвертою годиною ранку МВА повідомила про те, що в Деснянському районі вже 3 загиблих та 4 травмованих.

“Попередньо, серед трьох загиблих в Деснянському районі – двоє дітей (вік 5-6 та 12-13 років). Інформація уточнюється”, – зазначили в КМВА о 4:04.

О 4:22 міський голова Кличко написав: “Поранених у Дніпровському та Деснянському районах, за даними медиків, наразі 14 людей. Дев’ять госпіталізували. Пʼятеро отримали допомогу на місці”.

Фото: КМВА

За словами мера, рятувальники загасили займання внаслідок падіння уламків на проїжджі частини доріг.

Надалі на каналі військової адміністрації показали пошкодження житлового будинку та руйнування і ушкодження інших будівель й авто в Дніпровському районі.

Відбій повітряної тривоги пролунав о 4:03.

О п’ятій ранку в КМВА попередньо підсумували: “Перший день літа. День захисту дітей. А рашисти здійснюють черговий напад на столицю і знов вбивають! Вбивають українських дітей.

Ця атака пов’язана із застосуванням агресором, ймовірно, оперативно-тактичних ракетних комплексів наземного базування. Тому ракети на Київ полетіли не з літаків. Попередньо, це були крилаті ракети та балістичного типу (остаточно кількість та тип зброї визначать Повітряні сили).

За наявною інформацією, усі виявлені повітряні цілі були знищені силами і засобам нашої протиповітряної оборони. На жаль, від падіння уламків є жертви та руйнування.

Так, у Деснянському районі столиці рештки впали на поліклініку та на прилеглий багатоповерховий будинок. Внаслідок чого, попередньо, 3 людини загинуло, ще до 10 отримали поранення. Найстрашніше, що серед загиблих – двоє дітей.

У Дніпровському районі уламками пошкоджено житловий будинок, зафіксовано займання припаркованих авто, падіння уламків на проїжджу частину. Є потерпілі. Усім надана медична допомога. Дані оперативного зведення оновлюються і уточнюються”.

Уточнена інформація від КМВА станом на 7:00: внаслідок нічної ракетної атаки на Київ загинуло двоє дорослих і одна дитина
– у Деснянському районі: 3 загиблих, з них 1 дитина (2012 р.н.) та 10 людей травмовано, з них 1 дитина.
– у Дніпровському районі: 2 людини травмовано.

У поліції уточнили, що в Києві внаслідок нічної ракетної атаки Російської Федерації загинула 9-річна дівчинка, її мама та ще одна жінка.

Фотогалерея:

Наслідки падіння уламків в Дніпровському районі - ракетна атака на Київ 01-06-2023_2 Наслідки падіння уламків в Дніпровському районі - ракетна атака на Київ 01-06-2023_3 Наслідки падіння уламків в Дніпровському районі - ракетна атака на Київ 01-06-2023_1 Пошкоджений будинок в Деснянському районі - ракетна атака на Київ 01-06-2023 Наслідки падіння уламків в Дніпровському районі - ракетна атака на Київ 01-06-2023_4
<
>
Пошкодження будинку в Деснянському районі Києва внаслідок ракетного обстрілу 1 червня 2023. Фото: тг КМВА

“Слідкуйте за новими повідомленнями. Неухильно дотримуйтеся правил безпеки при оголошені повітряної тривоги! І будьте особливо обережні – балістичні ракети летять дуже швидко. Час від оголошення тривоги до підльоту ракети йде на секунди! Тому завчасно готуйте необхідні речі і мінімізуйте час зборів та переходу в укриття! Бережіть себе і близьких!”, – наголосив начальник КМВА Сергій Попко.

У Києві скасовано всі заходи до Дня захисту дітей, повідомили в КМВА вранці на тлі чергових повітряних тривог.

Контекст

Як відомо, 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей.

Росія завдала другого удару балістичними ракетами по Києву за останні чотири дні. Попереднього разу, 29 травня, Повітряні сили ЗСУ заявили про збиття 11 з 11 ракет “Іскандер”.
Коментуючи удар 29 травня, президент РФ Путін фактично визнав, що Росія атакувала штаб-квартиру Головного управління розвідки МОУ на Рибальському півострові. Наступного дня, 30 травня, стався масовий наліт українських дронів на Москву.

Читайте також:
“Наша відповідь не забариться. Скоро всі все побачать”: Буданов відреагував на ракетну атаку РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна