Уранці дрони масовано вдарили по Москві: є пошкодження багатоповерхівок

доповнено, оновлено

Уранці 30 травня російську Москву масовано атакували безпілотники. Унаслідок обстрілу пошкоджено кілька будинків.

Про це повідомив мер російської столиці Сергій Собянін.

Як відомо зі ЗМІ, безпілотники поцілили у три багатоповерхівки у Москві.

Один влучив у верхні поверхи будинку на вулиці Профсоюзна, 98. Як наслідок – зруйнований фасад та елементи зі скла.

Другий БПЛА поцілив у 24-поверхівку на вулиці Атласова (Нова Москва).

Згодом стало відомо про влучання в будинок на Ленінському проспекті.

“Усі екстрені служби міста знаходяться на місцях подій. Вони з’ясовують обставини того, що сталося. Наразі ніхто серйозно не постраждав”, – заявив Собянін.

Згодом росЗМІ повідомили, що мешканців трьох багатоповерхівок на вулиці Профсоюзній, де був “прильот”, евакуювали. Зокрема, також евакуювали мешканців другого постраждалого будинку.

За інформацією Baza, у Підмосков’ї збили понад десять безпілотників, більшість із яких — в Істринському, Красногорському та Одинцовському районах. Також повідомляється про збиття дронів над Рубльовкою.

Москву цього ранку атакували 25 безпілотників. Три з них поцілили у багатоповерхівки. Один БПЛА ніс вибухівку, однак після влучання вона не здетонувала, пише Baza.

Водночас міноборони країни-агресора заявило, що “в атаці задіяно вісім безпілотних літальних апаратів літакового типу. Усі безпілотники противника вражені. Три з них подавлені засобами радіоелектронної боротьби, втратили керування та відхилилися від намічених цілей. Ще п’ять безпілотних літальних апаратів збито зенітним ракетно-гарматним комплексом “Панцир-С” у Підмосков’ї”.

Близько полудня мер Собянін повідомив: “Евакуйовані з метою безперешкодної роботи спеціальних служб мешканці Москви починають повертатися до своїх будинків. Першими до квартир повернуться мешканці будинку на Ленінському проспекті”.

Поліцейські РФ біля будинку №98, корпус 6 на вулиці Профсоюзній у Москві, який був пошкоджений під час атаки БПЛА

За даними з мерії Москви, після атаки безпілотників по медичну допомогу звернулися двоє людей, госпіталізація нікому не знадобилася.

Як повідомили “Інтерфаксу” в екстрених службах, “вранці у вівторок у Москві та Підмосков’ї розбилися кілька безпілотників. Деякі з них влучили в житлові будинки. Один із них врізався на рівні 25-го поверху у фасад багатоповерхівки на вулиці Атласова в поселенні “Московський” (Нова Москва), два інші потрапили до житлових будинків на Профспілковій вулиці та на Ленінському проспекті. Внаслідок ударів безпілотників у будинках пошкоджено скління, серйозних травм ніхто не отримав”.

За оцінками спостерігачів, для атаки було застосовано БПЛА з аеродинамічною схемою “качка”.

Схоже, жартівлива наліпка “Фонд Ані Лорак” була саме на такому дроні.

По обіді президент РФ Володимир Путін заявив, нібито атака безпілотників на Москву стала відповіддю України на удар РФ по штабу ГУР Міноборони України (на Рибальському півострові в Києві) 29 травня.

Читайте також:
Бєлгородська область знову скиглить – тепер через обстріл по підприємствах. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна