Кличко розповів, скільки сотень мільйонів Київ виділив на укриття, і які “слуги” за це відповідальні

Минулого року Київ виділив 320 млн гривень з міського бюджету на облаштування укриттів, цього року – більш, як 900 мільйонів. Загалом — 1,2 мільярди гривень.

Про це у п’ятницю, 2 червня, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

“Цими коштами розпоряджалися й розпоряджаються РДА міста. Відповідальними є глави районів. На сьогодні виконання і використання коштів – вкрай незадовільне. В кінці червня підіб’ємо підсумки використання коштів на облаштування укриттів. І звернення до Президента на відсторонення чи звільнення можуть бути і на інших глав районів. Це не виправдання ні для кого абсолютно. Зрозуміло, що відповідальність – спільна. Всіх служб і моя, як мера міста”, – пише Кличко у ФБ.

Він також нагадав, що глав районів столиці призначає президент, за поданням уряду.

“Мер столиці не може не те що звільнити голову району, а навіть винести йому догану! І маленька довідка: з 10 глав районів 9 у нас — представники від «Слуги Народу». Керівник Київської міської військової адміністрації призначений Офісом Президента. Це — якщо про спільну і справедливу відповідальність. І сьогодні я наголошую главам районів, що саботажу терпіти не буду! Райони столиці — це не окремі князівства, де можна ходити в білих рукавичках і нехтувати виконанням своїх обовʼязків. Ви – представники влади столиці!”, – резюмував міський голова.

Читайте також:
“Може бути нокаут”. Зеленський пообіцяв покарати винних у загибелі людей біля укриття в Києві

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна