“Укриття не відкрили, люди стукали”. Жертви удару по Києву загинули біля закритого укриття поліклініки

уточнено

У ніч проти 1 червня під час ракетної атаки росіян у Деснянському районі Києва загинуло троє людей, серед яких одна дитина: укриття, до якого вони прийшли, виявилося закритим.

Про це розповів “Суспільному” місцевий мешканець Ярослав, дружина якого була серед загиблих.

​«Була тривога, люди бігли в укриття. Укриття просто не відкрили, та й усе. Люди стукали, і в той момент прилетіло», — розповів він.

Чоловік розповів, що біля укриття були вони з дружиною та дитиною. Ярослав побіг на інший бік, щоб просити відповідальних відкрити укриття.

У цей момент сталося падіння уламків. Як розповіли місцеві, вони впали через 10 хвилин після оголошення повітряної тривоги. З дитиною все добре, а дружина Ярослава, а також іще одна жінка з дочкою, загинули.

У поліції в коментарі “Громадському” зазначили, що правоохоронці наразі працюють на місцях падіння уламків.

За даними “Радіо Свобода”, охоронець поліклініки, укриття якої виявилося закритим, виправдовувався тим, що в нього хвора нога, і він не може швидко ходити. Вони кажуть, що інших укриттів поруч більше немає.

Згодом до поліклініки виїхали фахівці департаменту муніципальної безпеки та на місці зʼясовують, чому не було доступу до укриття в поліклініці, повідомив міський голова Віталій Кличко.

Він зазначив, що відповідальним за роботу укриття є керівник медзакладу і глава району, який має контролювати роботу укриттів, які є на мапі міста і повинні працювати. Всі рішення щодо дій відповідальних будуть ухвалені сьогодні та невідкладно, додав він.

Читайте також:
Нова атака РФ балістикою на Київ – у День захисту дітей: є загиблі, серед них дві дитини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна