Правоохоронці розпочали слідство через закрите укриття під час ракетної атаки

У поліклініці Києва, де під час ворожої повітряної атаки в ніч на четвер не відкрили укриття, тривають слідчі дії – допитують керівництво і персонал медзакладу.

Про це повідомляє офіс генерального прокурора в четвер, 1 червня.

“За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва розпочато досудове розслідування за фактом службової недбалості з боку посадових осіб медичного закладу, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України)”, – ідеться в повідомленні міськпрокуратури.

За даними слідства, в ніч на 1 червня під час ракетної атаки російських окупантів у столиці загинуло троє осіб, зокрема дитина 2012 р.н., ще 15 осіб зазнали тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості – 11 із них госпіталізовано до лікувальних закладів.

“Житель Києва, чия дружина загинула під час атаки РФ, повідомив, що люди прибігли вночі до укриття, розташованого в дитячій поліклініці, але їм ніхто не відчинив”, – зазначається в повідомленні.

У прокуратурі столиці інформують: “Наразі у цьому медзакладі тривають слідчі дії. Допитуються керівництво та персонал медзакладу для встановлення посадових осіб, відповідальних за експлуатацію укриття та забезпечення вільного доступу до нього під час оголошення повітряної тривоги”.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Деснянського управління поліції ГУ Нацполіції в Києві.

Читайте також:
Охоронця з укриття в поліклініці Деснянського району арештували, – ЗМІ

“Укриття не відкрили, люди стукали”. Одна з жертв удару по Києву загинула біля закритого укриття поліклініки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна