Зеленський зібрав ставку і дав 10 днів, щоб перевірити всі укриття в Києві та Україні

Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача – на ній, зокрема, розглянули ситуацію щодо укриттів в Україні.

Про це глава держави повідомив у п’ятницю, 2 червня.

“Ставка. Жорстка реакція учасників засідання на загибель людей біля зачиненого бомбосховища”, – написав він.

Так, президент доручив міністру з питань стратегічних галузей промисловості Олександру Камишіну, провести повну ревізію всіх захисних споруд Києва та надати звіт протягом десять днів. Голові МВС Ігорю Клименку доручено зробити те ж саме, але по Україні.

На засіданні також провели комплексний розгляд стану ППО, зокрема, її потреб для відбиття загроз із землі, моря та повітря. Обговорили шляхи вдосконалення з урахуванням наявних ресурсів, надходжень від партнерів та власного виробництва.

До того ж, на засіданні учасники заслухали всеохопна доповідь розвідки щодо країн, які допомагають Росії не просто обходити санкції, а й нарощувати виробництво ракет та дронів в умовах війни. У зв’язку з цим готуються відповідні рішення.

“Фронт. Без деталей”, – лаконічно написав президент про обговорення воєнної ситуації.

Як писала “Новинарня“, Київрада ініціює встановлення відповідальності за недопуск людей та неналежну роботу укриттів.

Читайте також:
Кличко розповів, скільки сотень мільйонів Київ виділив на укриття, і які “слуги” за це відповідальні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна