16 травня ми не лише захистили небо над Києвом, а й відтермінували “спеціальну військову операцію” Китаю проти Тайваню, – експерт

Михайло Гончар
експерт з міжнародних енергетичних та безпекових відносин, президент Центру глобалістики “Стратегія ХХІ”, головний редактор часопису “Чорноморська безпека”

(FB)

Певно, Сі Цзіньпін потужно задумався після 16 травня, коли 100% путінських “аналоговнєт” (ракет “Кинджал” – “Н”) були знищені над Києвом вогнем з американських ЗРК Patriot, які нещодавно надійшли на озброєння ППО ПС ЗСУ.

Просто у Тайваню 50 батарей Patriot із загальним залпом на ураження повітряних цілей – 1200 ракет.

Окрім цього, США наприкінці минулого пообіцяли Тайваню ще додаткові постачання.

Саудівське фіаско Patriots 2019 року змито українським тріумфом 2023-го. Ефективне використання Збройними силами України сучасної західної зброї є чинником глобального впливу, адже 16 травня Україна не тільки захистила небо над Києвом, а й відтермінувала на більш тривалий термін “спеціальну військову операцію” Китаю проти Тайваню.

Тепер Сі бачить, що йому не тільки десантовисадочних засобів бракує, але він не певний, що китайська авіація та ракети взагалі зможуть щось уразити на Тайвані…

Читайте також:
Безсилля “кинджалів” перед “патріотами”: Ронін про провал “об’єкта багаторічного онанізму російських військових експертів”

Пентагон заявив, що одну систему Patriot в Україні було пошкоджено. Але вже полагодили


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна