Безсилля “кинджалів” перед “патріотами”: Ронін про провал “об’єкта багаторічного онанізму російських військових експертів”

Кирило Данильченко “Ронін”
військовий експерт та блогер

(FB)

Збиті шість “кинджалів” – історична подія. Адже одиничний можна збити завдяки lucky shot, а перехоплення групового залпу – це вже працююча система.

Адже вся суть цих ракет не в тому, щоб швидко доставити пів тонни “голови” до цілі – це можуть зробити і дешевші дозвукові носії. Завдання – гарантувати ураження.

А його якраз важко гарантувати через відхилення від цілі, через протидію ППО, через час, що минає між дорозвідкою та польотним завданням, за який багато чого обов’язково змінитися.

І тут – за рахунок авіаційного базування та швидкості виробу – у Росії повинен був вийти той самий “Кинджал”: швидко дістав із рукава, перекинув з руки в руку, тицьнув (перекинув літаки, завдав удару, пішов за парасольку зі свого ППО).

“Кинджали” – носії ядерної зброї, які, в теорії, мали топити авіаносну ударну групу США та проривати протиракетну оборону. Об’єкт багаторічного онанізму російських військових експертів.

Зокрема, це та сама тактична ядерна зброя, яку вимагають розчехлити турбопатріоти РФ, коли відбувається черговий “жест доброї волі“.

Цього разу, напевно, сильно припекло від загибелі авіагрупи [в Брянській області], передачі [американцями Україні] “Петріотів” та британських крилатих ракет. І вирішили завдати масовішого удару, щоб точно вразити щось у Києві – гадаю, що елементи ППО.

А виявилося, що “Кинджали” таки вразливі для модернізованого “Петріота”. Якого тільки в США десятки батарей на зберіганні: бери “з трави”, пропускай через модернізацію – і через 12-14 місяців у тебе вже РАС-2/3 (наступні версії ЗРК MIM-104 Patriot – “Н”) замість стокового в “консерві”.

І ці ЗРК вже стоять у Румунії, стоять у Польщі, стоять в Україні. А Польща вже виробляє пускові до “Петріота” та вже здала перші у війська. Затягують потихеньку Росію павутинням із радарів, пускових та нових ракет перехоплювачів.

І РАС-3 може в РАС-2 працювати з однієї пускової установки протиракетами по балістиці з кінетичним ударом та одночасно по аеродинамічних цілях масою осколків. Геніально, як і багато з того, що роблять американці.

За тим же принципом вони модернізують “хоуки” (ЗРК MIM-23 Hawk – “Н”) – бо навіщо платити більше, якщо можна допиляти те, що вже стоїть на озброєнні? Свої долари вони рахують непогано.

Мільярди, які росіяни відривали від соціалки, щоб безкарно завдавати ударів по сусідах, виявилися викинутими на смітник.

І всі крики про ТЯЗ (тактичну ядерну зброю) наштовхуються на одну просту річ: вона тепер ще має долетіти до супротивника. І це не теорія, а практика – може бути збита з великою ймовірністю.

Плюс ще з часів “холодної війни”, коли сторони проводили військові ігри, застосування тактичної зброї майже завжди вело до обміну ударами. І рано чи пізно включалися у справу стратегічні сили.

Щоб не давати супротивникові часу на підготовку, мобілізацію й підняття готовності через серію ударів, може одразу прилетіти за повною програмою. Бо який сенс зволікати, якщо все одно дійде до цього – вдарить ворог по базі, Захід відповість, ті дадуть відповідь по аеродромах, звідки був виліт, та й піде.

Відразу і без розгойдування – в рай. І в Росії знають, що так можливо.

Біснуватись на ток-шоу в РФ можуть скільки завгодно, але кремлівські діди хочуть добре жити в палаці, а не вмирати він у бункері.

Тому багату північну “Наташу” зафіксують батареями ППО, яка змогла в протиракетну оборону, і продовжать душити. Поки що не полізе коричнева жижа. І це буде не нафта.

Читайте також:
Росія намагалася знищити Patriot під Києвом “Кинджалом”, але Patriot знищив цей “Кинджал”, – CNN


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна