Уночі РФ ударила по Києву максимальною кількістю ракет за найкоротший проміжок часу: ППО збила всі 18, зокрема 6 “кинджалів”

доповнено

У ніч на 16 травня країна-агресорка Росія вкотре атакувала Київ. На столицю летіло 18 ракет, зокрема 6 аеробалістичних “Кинджалів”, 9 крилатих ракет “Калібр”, три ракети наземного базування (С-400, “Іскандер-М”) та безпілотники. Усі ворожі цілі збито силами ППО.

Про це повідомили у військовій адміністрації столиці.

“Знищено шість “кинджалів”, дев’ять”калібрів” та три балістичні ракети”, – заявили також у Командуванні Повітряних сил ЗСУ.

“Близько 3.30 16 травня 2023 року російські окупанти атакували Україну з північного, південного та східного напрямку 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування.

З шести літаків МіГ-31К було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал», 9 крилатих ракет «Калібр» – з кораблів у Чорному морі та три ракети наземного базування (С-400, «Іскандер-М»).

Усі ракети знищено силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України.

Крім того, у ніч на 16 травня противник атакував ударними дронами типу «Shahed-136/131», а також проводив повітряну розвідку трьома безпілотниками оперативно-тактичного рівня – «Орлан-10», “Supercam”. Усі – знищено!” – ідеться в повідомленні КПС.

Як зазначили в КМВА, з початку травня це вже восьма повітряна атака на Київ.

«Цього разу ворог здійснив комплексну атаку з різних напрямків одночасно, із застосуванням БпЛА, крилатих ракет та, ймовірно, ракет балістичного типу. Вона була винятковою за своєю щільністю – максимальна кількість атакуючих ракет за найкоротший проміжок часу», – йдеться у повідомленні.

Уламки ракет впали у Солом’янському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах столиці. Найбільші пошкодження у Солом’янському районі – там спалахнуло нежитлове приміщення та кілька автомобілів. Повідомляють про трьох потерпілих.

Крім цього, під час нічної повітряної атаки на Київ уламки ракети також впали на територію зоопарку в Шевченківському районі.

“На щастя, ніхто з тварин та працівників не постраждав. Загоряння не було. Уламком ракети пошкодило зелені насадження, але всі поламані гілки вже прибрали”, — написав Кличко.

Пізніше міноборони Росії заявило, нібито “ЗРК Patriot поражен в Киеве высокоточным ударом гиперзвуковым комплексом “Кинжал”.

Читайте також:
У небі Києва – десятки вибухів під час відбиття нічної повітряної атаки, падіння уламків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна