Росія намагалася знищити Patriot під Києвом “Кинджалом”, але Patriot знищив цей “Кинджал”, – CNN

Минулого тижня Росія спробувала знищити американську систему ППО Patriot в Україні за допомогою гіперзвукової ракети “Кинджал”.

Про це повідомляє CNN з посиланням на двох американських чиновників.

Російська атака виявилася невдалою, і натомість українські війська перехопили ракету за допомогою системи Patriot, що ознаменувало перше успішне застосування Україною передової системи ППО всього за кілька тижнів після її прибуття в країну.

Один із чиновників розповів, що українські військові випустили кілька ракет із системи Patriot під різними кутами, щоб перехопити російську ракету, продемонструвавши, як швидко вони навчилися використовувати нову систему.

Як пише видання, для перехоплення Х-47 “Кинджал” було випущено одразу декілька ракет з ЗРК Patriot під різними кутами, і це демонструє, наскільки швидко насправді наші військові змогли опанувати цю зброю, щоб якнайкраще збивати російські ракети.

Націлитися на Patriot своїм “Кинджалом” у рашистів вийшло, бо вони змогли вловити сигнали від цього зенітного ракетного комплексу.

“Радар [стандартна батарея Patriot може бути оснащена радаром з АФАР AN/MPQ-53 або ж потужнішим AN/MPQ-65] випромінює сильний сигнал і зрештою його помітять російські засоби радіотехнічної розвідки”, – відзначає американський полковник у відставці Девід Шенк, його цитує видання The War Zone.

Тому насправді важливо використовувати системи Patriot у поєднанні з імітаторами РЛС.

Читайте також:
Офіційно від командувача ПС: ЗСУ вперше збили “Кинджал” за допомогою Patriot

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна