“Мет” на 12 млн щомісяця: ДБР і СБУ викрили на Дніпровщині міжнародний наркосиндикат

Працівники Державного бюро розслідувань та співробітники Служби безпеки України в ході спільної операції на Дніпропетровщині викрили міжнародну злочинну організацію, яка “у промислових масштабах” виготовляла та збувала наркотичні речовини. Ділки намагалися реалізовувати “зілля” й у прифронтових районах.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби ДБР у понеділок, 13 лютого.

“Прекурсори для виготовлення наркотиків дилери завозили контрабандою до Дніпра з однієї арабської країни. Виготовляли наркотики у кількох спеціально облаштованих лабораторіях, які були ретельно замасковані. Готовий продукт учасники групи продавали через сервіси поштових відправлень та особисто з рук в руки”, – розповіли в ДБР.

Правоохоронці провели понад десять обшуків. Вилучено обладнання для виготовлення наркотичних речовин, майже 2 кг метамфетаміну, а також гранати й автомат з набоями.

Вартість вилучених наркотиків становить близько 4,5 млн гривень, зазначили в ДБР.

Місячний обіг коштів наркоділків сягав щонайменше 12 млн гривень.

“Аби легалізувати доходи, отримані від наркобізнесу, організатор вкладав їх у розвиток власного туристично-готельного комплексу у Львівській області. Також він придбав віллу в єгипетському курортному місті Шарм-ель-Шейх”, – розповіли в Держбюро.

Під час спецоперації затримано організатора та шістьох спільників. Усім затриманим, а також ще одному фігуранту повідомлено про підозру в участі в злочинній організації, незаконному виробництві, зберіганні та збуті наркотичних засобів (ч. 1, 2 ст. 255 та ч. 2, 3 ст. 307 КК України).

Санкція статей передбачають покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Половині затриманих уже обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права на заставу. По решті фігурантів судові засідання ще тривають.

Також планується арешт готельного комплексу у Львівській області, автомобілів преміумкласу, зокрема Maserati, та іншого майна, яке належить учасникам злочинної організації.

Один із затриманих у межах іншого кримінального провадження перебував на свободі під заставою у сумі 1,5 млн гривень. Працівники ДБР через порушення ним умов застави ініціюють повернення цих коштів в дохід держави, у тому числі на потреби ЗСУ.

Встановлюються інші можливі співучасники наркоділків. Процесуальне керівництво здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.

Читайте також:
У розпал війни: співачка Інна Воронова оголосила збір ₴4 млн на заставу для чоловіка, підозрюваного в торгівлі наркотиками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна