Росіяни вдарили “шахедами” по Харкову і Дніпропетровщині: горіли будинки, є постраждалі, серед яких восьмирічна дитина

У ніч на 5 травня російські війська атакували Дніпропетровську, Харківську та Херсонську області 24 “шахедами”, 23 з яких вдалося збити протиповітряній обороні. Втім, внаслідок атаки не минулося без руйнувань та постраждалих.

Як повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, вночі бійці ПвК “Схід” знищили 12 безпілотників над Дніпропетровщиною. По одному збили у Криворізькому та Нікопольському районах, ще десять – у Дніпровському.

Через падіння уламків й влучання у Дніпрі пошкоджені інфраструктурні об’єкти. Виникли кілька пожеж. Також пошкоджена багатоповерхівка.

У Слобожанській громаді потрощені дві автівки, зачепило і магазин.

З вечора тероризували російські війська й Нікопольщину. Пʼять разів застосували ударні дрони різних типів, а ще двічі обстріляли з важкої артилерії. Били по райцентру. У Нікополі пошкоджені два підприємства, рекреаційний об’єкт і приватний будинок.

На щастя, скрізь минулося без загиблих та постраждалих.

Як повідомили в Харківській обласній прокуратурі, внаслідок завданого близько 00:30 удару по Основ’янському району Харкова пошкоджено щонайменше вісім житлових будинків, а також господарські будівлі, гаражі, автомобілі. Постраждали 6 мирних мешканців, серед них троє жінок, двоє чоловіків та 8-річна дівчинка. У 40-річного чоловіка вибухова травма, у пʼяти інших потерпілих — гостра реакція на стрес. Усім постраждалим надано необхідну медичну допомогу.

За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За словами голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, над Херсонщиною під час нічної дронової атаки сили протиповітряної оборони знищили 1 “шахед”.

Читайте також:
Вночі ППО збила 23 з 24 запущених Росією “шахедів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна