У розпал війни: співачка Інна Воронова оголосила збір ₴4 млн на заставу для чоловіка, підозрюваного в торгівлі наркотиками

Дружина українського бізнесмена й артиста Юрія Чернецького, затриманого в центрі Києва під час збуту кокаїну, оголосила збір грошей на заставу, щоб її чоловік вийшов на волю.

Виконавиця Інна Воронова у розпал повномасштабної війни заявила в інстаграмі, що зібрати потрібно 4 млн гривень, а за це підписники зможуть безкоштовно відвідати її концерт.

Вона стверджує, що про ймовірну злочинну діяльність чоловіка їй нічого невідомо.

“Я не знаю, чим займався мій чоловік у минулій родині, зараз він артист”, – заявила Воронова.

На думку Воронової, Чернецький “вже завтра” буде вдома, якщо підписники надішлють кошти.

Речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець прокоментувала збір коштів на заставу і зауважила, що “до самої авторки ідеї запитань немає”.

“Гадаєте, на що збирають кошти такими темпами? На дрони/пікапи для ЗСУ, допомога постраждалим внаслідок війни? Це донати на заставу підозрюваному у торгівлі наркотиками, якого нещодавно затримали у центрі Києва. Їхня мета зібрати 4 млн грн.

До речі, раніше його вже відпускали під заставу у декілька мільйонів. Власне до автора ідеї запитань немає. Але ж люди, які донатять. Народе, є адекватні пояснення?”, – риторично запитала речниця і опублікувала скріншот-звіт Воронової про збір, де видно суми від сотень до тисяч гривень.

Передісторія

25 серпня в Києві затримали чоловіка, підозрюваного у торгівлі кокаїном. Під час обшуків у 48-річного громадянина вилучили розфасований для продажу наркотик на суму приблизно $5 тис. Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави у розмірі майже 4 млн грн.

Вдома у нього конфіскували патрони, пакетики для фасування кокаїну та ваги. Це не перше затримання Чернецького. 2020 року його вже ловили за продаж наркотиків, але відпустили під заставу у 2 млн грн.

Чернецькому вже повідомили про підозру. Йому загрожує від шести до десяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Юрій Чернецький є власником мережі барбершопів та батьком п’ятьох дітей.

Читайте також:
В Україні знешкодили злочинне угруповання, що передавало окупантам розвіддані та прибутки від наркобізнесу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна