В Україні знешкодили злочинне угруповання, що передавало окупантам розвіддані та прибутки від наркобізнесу

Правоохоронці знешкодили злочинне угруповання, яке передавало російських окупантам розвіддані та прибутки від торгівлі наркотиками.

Про це в п’ятницю, 3 червня, інформує пресцентр Служби безпеки України.

Під час масштабної операції у Києві та Чернігові нейтралізували міжнародне угруповання, яке щомісяця переправляло в РФ понад 3 млн у гривневому еквіваленті від збуту оптових партій амфетаміну.

“Кошти виводили через російську біржу криптовалют, а їхні кінцеві отримувачі – особи, підконтрольні представникам спецслужб країни-агресора.

Крім того, у складі ОЗУ діяла розгалужена мережа наркодилерів, яких окупанти використовували для збору даних щодо дислокації та переміщення українських військ”, – йдеться в повідомленні.

Загалом до угруповання входило більше 20 людей.

Свій “товар” реалізовували на території Київської, Чернігівської та Сумської областей. Для пошуку клієнтів створили декілька спеціалізованих телеграм-каналів.

Під час обшуків за місцями перебування зловмисників виявили:

  • велику партію, підготовлених до продажу психотропів;
  • обладнання для його фасування;
  • комп’ютерну техніку та засоби зв’язку, які використовували у злочинній діяльності.

Двох організаторів угруповання правоохоронці затримали. Вирішують питання про повідомлення їм про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Читайте також:
СБУ запобігла серії кібератак на органи влади й знешкодила угруповання хакерів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна