Перший Leopard Україні надіслала Канада. ФОТО, ВІДЕО

Перший танк “Леопард-2” для України надіслала Канада.

Про це в суботу, 4 лютого, повідомила міністр національної оборони Канади Аніта Ананд.

“Сьогодні літак Канадських королівських повітряних сил вилетів із Галіфакса з першим основним бойовим танком Leopard 2, який Канада надсилає Україні”, – написала вона у твіттері.

“Канада підтримує народ України, і ми продовжуватимемо забезпечувати Збройні сили України технікою, необхідною для перемоги”, – додала міністр Ананд.

На фото вона показала, як танк вантажать у транспортний літак Boeing C-17 Globemaster III.

Фотогалерея МО Канади:

танк Leopard 2 від Канади танк Leopard 2 від Канади_1 танк Leopard 2 від Канади_2
<
>

Вона також оприлюднила відео із завантаженням:

В українському Міністерстві оборони підтвердили, що танк уже на шляху до України, і зазначили, що Канада зобов’язалася передати чотири свої танки із запасів своїх Збройних сил.

Читайте також:
88 і 14: Німеччина дала ліцензію на поставку Україні старіших танків Leopard 1

Передісторія

15 січня Британія оголосила про намір передати Україні ескадрон із 14 танків Challenger 2. Це рішення стало каталізатором для подальших рішень партнерів по НАТО нарешті надати Україні важкі танки, які можуть вплинути на хід війни і звільнення окупованих Росією територій.

Президент США Джо Байден 25 січня підтвердив наміри передати Україні 31 танк M1 Abrams, що дорівнює одному українському батальйону. Того ж дня нарешті погодився надати “леопарди” уряд Німеччини.

Наразі відомо, що Британія передасть 14 танків Challenger 2, Німеччина – 14 танків Leopard 2A6. Ці показники будуть збільшені.

Про свої наміри оголошували ПольщаНорвегія, Канада тощо. Водночас Франція ще не ухвалила рішення про передачу танків Leclerc.

Посол України у Франції Вадим Омельченко 27 січня оприлюднив інформацію про те, що західні країни загалом пообіцяли надати Києву 321 важкий танк.

Заступник міністра оборони Британії Алекс Чалк висловив сподівання, що танки Challenger 2 прибудуть до України наприкінці березня.

Читайте також:
Польща, крім роти Leopard, планує передати Україні ще 60 своїх танків PT-91

США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $2,2 млрд: що в нього входить

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.