Німеччина надає Україні танки Leopard 2 і дозволяє реекспорт

Уряд Німеччини ухвалив рішення про надання Україні бойових танків Leopard-2.

Про це йдеться у заяві, оприлюднені на сайті уряду в середу, 25 січня, пише “Європейська правда“.

“Канцлер Олаф Шольц оголосив у середу на засіданні уряду, що Німеччина і надалі посилюватиме свою військову підтримку Україні. Він повідомив, що федеральний уряд ухвалив рішення про надання українським збройним силам основних бойових танків “Леопард-2″. Це результат інтенсивних консультацій із найближчими європейськими та міжнародними партнерами Німеччини”, – сказано в заяві.

Зазначається, що мета союзників – швидко зібрати два танкові батальйони з танками Leopard 2 для України.

На першому етапі Німеччина надасть роту з 14 танків Leopard 2 A6 зі складу Бундесверу. Інші європейські партнери також передадуть Україні німецькі танки Leopard-2.

Підготовка українських екіпажів має розпочатися найближчим часом у Німеччині. На додаток до навчання, пакет також включатиме логістику, боєприпаси та технічне обслуговування систем.

“Німеччина надасть країнам-партнерам, які хочуть швидко передати Україні танки Leopard-2 зі своїх запасів, відповідні дозволи на їхню передачу”, – йдеться в заяві уряду.

Як напередодні зазначав німецький Spiegel, рішенню Берліна розблокувати передачу “Леопардів” Україні, очевидно, передували інтенсивні кількаденні консультації із союзниками, особливо США. Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц підкреслював, що хоче постачати Україні бойові танки лише у співпраці з іншими країнами.

Читайте також:
США можуть надати Україні чимало танків Abrams, щоб розблокувати постачання Leopard 2 – WSJ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна