США можуть надати Україні чимало танків Abrams, щоб розблокувати постачання Leopard 2 – WSJ

Адміністрація президента США Джо Байдена схиляється до того, щоб відправити “значну кількість” танків M1 Abrams в Україну через позицію Німеччини щодо її танків Leopard 2.

Про це виданню The Wall Street Journal повідомили поінформовані співрозмовники, передає “Європейська правда“.

Зазначається, що передання M1 Abrams стане частиною “ширшої дипломатичної домовленості” з Німеччиною, в межах якої Берлін погодиться відправити меншу кількість своїх танків Leopard 2, а також схвалить поставку більшої кількості цих танків Польщею та іншими країнами.

Нагадаємо, що раніше США відмовлялися передавати Україні свої “Абрамси”, обґрунтовуючи це тим, що керування ними потребує значної підготовки й логістичної підтримки, а тому ці танки підходять для нинішніх умов війни в Україні.

За даними WSJ, зміна позиції США відбулася після телефонної розмови президента США й канцлера Німеччини 17 січня, під час якої Байден погодився розглянути питання про надання танків Abrams всупереч позиції Пентагону.

Високопоставлений німецький чиновник повідомив виданню, що питання про танки було предметом “інтенсивних переговорів” між Вашингтоном і Берліном понад тиждень і, схоже, перебуває на шляху до вирішення.

Білий дім від коментарів з цього приводу відмовився.

Читайте також:
Німеччина вже 25 січня дозволить Польщі передати танки Leopard 2 в Україну, – Bloomberg

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна