Німеччина вже 25 січня дозволить Польщі передати танки Leopard 2 в Україну, – Bloomberg

Німеччина вже в середу, 25 січня, може надати Польщі дозвіл на реекспорт німецьких танків Leopard 2 в Україну.

Про це з посиланням на інформацію, отриману на умовах анонімності від обізнаних джерел, повідомила агенція Bloomberg, пише “Європейська правда”.

Раніше у вівторок стало відомо, що Німеччина отримала запит Польщі на реекспорт в Україну танків Leopard 2. У німецькому уряді заявили, що хочуть розглянути цю заявку максимально швидко.

Перед тим міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус після зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом заявив, що Берлін все ще не ухвалив рішення щодо передачі танків Leopard Україні. Водночас він заявив, що підтримує ініціативу інших країн почати навчання українців на цих танках.

Законодавство ФРН вимагає схвалення реекспорту військової техніки німецького виробництва, а це означає, що танки Leopard можуть бути відправлені в Україну лише за згоди Берліна.

Україна та її союзники готуються до можливої ескалації бойових дій навесні, й на цьому тлі дискусії про надання бойових танків на підтримку українських військових викликали суперечки серед союзників по НАТО.

Американські та європейські чиновники висловлюють невдоволення тим, що Німеччина надто повільно ухвалює рішення. І наголошують, що канцлер ФРН Олаф Шольц має бути більш наполегливим, дотримуючись обіцяного ним Zeitenwende – тобто поворотного моменту в питаннях безпеки.

Читайте також:
Німецькі депутати критикують зволікання Шольца з поставкою танків для ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна