Польща офіційно запросила у Німеччини дозвіл на передачу Leopard 2 Україні

Польща надіслала Німеччині офіційний запит щодо дозволу передати танки Leopard 2 Україні.

Про це у вівторок, 24 січня, повідомив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак. 

“Німці вже отримали наше прохання про згоду на передачу танків Leopard 2 Україні. Я також закликаю німецьку сторону приєднатися до коаліції країн, які підтримують Україну танками Leopard 2. Це наша спільна справа, адже йдеться про безпеку всієї Європи”, – написав Блащак .

Разом з тим, ситуація з питанням передання України танків Leopard не змінилася, рішення незабаром буде озвучено, заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус.

“Щодо танків Leopard жодної нової інформації. Ситуація не змінилася. Ми готуємо наше рішення, яке буде озвучено незабаром. Як я наголосив на Рамштайні, я підтримую наших партнерів, якщо вони хочуть розпочати тренування українських військових на цих танках Leopard. Ми нікого не зупиняємо. Але, як я сказав, ми готуємо наше рішення”, – сказав Пісторіус на спільній пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Берліні.

При цьому ЗМІ цитують Столтенберга, який після переговорів із Пісторіусом заявив на спільному брифінгу: “Усі країни, у яких вони (Leopard – ІФ-У) є на озброєнні (і хто готовий поділитися ними з Україною – ІФ-У), можуть почати готувати їх до передання”.

Читайте також:
Польща приготувала “нестандартне рішення” щодо надання Україні танків Leopard 2

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна