США поки не готові дати Україні танки Abrams, але ББМ Bradley можуть бути вже в наступному пакеті допомоги, – ЗМІ

Адміністрація президента США Джо Байдена все ще виключає надання Україні бойових танків Abrams, що важать 55 тонн і мають газотурбінні двигуни, котрі поглинають пальне з блискавичною швидкістю. Однак американці готові поставити бойові броньовані машини.

Про це йдеться у матеріалі Washington Post.

Зазначається, що готовність надати Україні ББМ Bradley американського виробництва уже підтвердив президент США Джо Байден.
Високопосадовець адміністрації Байдена на умовах анонімності повідомив журналістам, що Bradley можуть включити до пакету озброєння, про який оголосять уже цього тижня.

Технічно “Бредлі” не є танком, але вони здатні значно модернізувати українські сухопутні сили. Така ББМ важить близько 28 тонн, пересувається на гусеницях, схожих на танк, і перевозить екіпаж із трьох осіб, усередині якого може розміститися до шести додаткових солдатів. Сполучені Штати мають тисячі транспортних засобів, і відправка невизначеної кількості в Україну не призведе до скорочення запасів у США.

“Названий на честь генерала Омара Бредлі, старшого командувача США під час Другої світової війни, «Бредлі» не має вогневої потужності 120-мм «основної гармати», встановленої на «Абрамсі». Але він оснащений важкою бронею та низкою іншої зброї, включаючи 25-мм ланцюгову гармату та кулемет M240. Він розрахований на швидкість до 35 миль на годину, що є достатнім, аби не відставати від «Абрамсів» у американських бойових частинах”, – пояснили в Washington Post.

Журналісти відмітили, що про готовність до надання ББМ заговорили лише через кілька тижнів після того, як адміністрація Байдена оголосила про надання Україні систем ППО Patriot – найдосконалішої зброї протиповітряної оборони, що є в арсеналі США.

Читайте також:
Штати розглядають можливість постачання Україні бронетранспортерів Bradley, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна